Milyen papírok kellenek a rendszeres gyermekvédelmi segély megigényléséhez? (tudásbázis kérdés)
Nah megjött a határozat elutasítottak,felhívtam a hölgyet iszonyat segítőkész volt le a kalappal:)Beleszámolták a mostani gyerektartást amivel kb 1100 ftttal több letta /fő jövedelmünk igy kerültünk elutasításra...mivel a nevelésihez magasabb összeg a határ és fejenként 5000/et kapnék rájuk igy azt igénylem meg mert gyereknek tartós betegsége miatt amugy is jár az 50 % ékos ebéd....igy ugyanott vagyok,hogy befizettem ebéd felét ha megkapom a 2 gyerekre a 10 ezret és megmarad az eddig kapott nevelésinek az ára vagyis egy kicsivel kevesebb annyi hátrány van ,hogy nem kapok évente 2x támogatást de így 5-6 rel több marad a zsebembe majd olyan mintha kapnám mindkét támogatást:)
Nagyon nagyon segítőkész volt a hölgy és mondta adjam be jövő hónapba amikor kevesebb lesz már a gyerektartás és akkor tuti megkapom a rendszerest is de utána számoltam havi 10 e támogatással meg a fél ebéddel jobban járok:))
figyu nemizgatom magam akkor ha már nem kapom azt a pénzt utána beadom és akkor összeghatáron belül leszek:)
csak azt nem tudom most hamarabb kértem a felülvizsgálatot hogy zökennő mentes legyen az ebédbefizetés ha összeghatáron felül leszek még megkapom ameddig előzőleg meg lett itélve vagy azt is elveszik????,mert azért azt nem érezném fernek:(
nem veszik figyelembe.
nekem se nézték,hogy a gyesem lejárt , beadtam a papírt és jövedelemnek beírták a gyest,mert a kért jöv.igazoláson az szerepelt.mellékeltem a máktól is egy igazolást,hogy lejárt a gyes.nem érdekelte őket.
Oké megkaptam,de azért van határ mindennek.
Sajnos az összeeghatárt nagyon szigorúan vesszik! Nekem is volt olyan évem, hogy pár száz forinttal meghaladtam, és így már meg sem kaptam. :(
Ez van sajnos!
Szia!
Mi megkaptuk. A havi rendszeres, az Önkormányzatonként változik, hogy va e, vagy nincs. Mi csepelen lakunk, és itt évekkel ezelőtt volt havi 4000.-/gyerek. Aztán ez megszűnt, majd tavaly ismét bevezették 3000.-/gyerek összegig, azonban ez egy évig tartott, most már ezt is megszüntették. Így effektve a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény előnye "csak" az ingyen tankönyv, illetve az ingyen étkezés. Ezt törvény írja elő, tehát rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt MINDEN Magyarországi Önkormányzatnál meg kell állapítani, ha a kérvényező megfelel a kiírt feltételeknek!
Én még nem kaptam meg!
Ez a pénz nem keverendő össze a rendszeres havi támogatással. Csepelen konkrétan egy évig bírták adni, most azt is megszüntették. Pedig jól esett a havi 9000.- pénz.
Amit mi várunk, az a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményhez tartozó évi kétszeri rendkívüli gyermekvédelmi támogatás összege. Az egyiket augusztusban, a másikat decemberben utalja elvileg az Önkorményzat!
További ajánlott fórumok:
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást nyáron mikor kapjuk? Hallott már valaki róla mikor hordja a postás?
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást idén szeptemberben és decemberben fizetik ki?
- Mennyi az 1 főre jutó havi jövedelem összeghatára rendszeres gyermekvédelmi támogatás megállapításánál?
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást folytatólagosan megigényeltem, de még csak nem is válaszoltak rá. Mit lehet tenni?
- Tudja valaki, ha rendszeres gyermekvédelmi támogatást akarok igényelni, egy főre eső jövedelembe a közös ht-ban élő nagyszülő is számít?
- Kinek jár a rendszeres gyermekvédelmi támogatás?