Volt már valakinél számlálóbiztos? (mikrocenzus 2016) (beszélgetés)
Persze, hogy sietett. Én is siettem, mert volt cím, ahová 5-ször is vissza kellett menni.
Engem is sok helyen fogadtak udvariasan, ezt-azt kínálva. Megköszöntem, de max. egy pohár vizet fogadta el. Na jó, egy helyen nem tudtam ellenállni egy falat illatozó tepertőnek. :)
Szivesen :) Feltunoen sietett az uriember, nem kert italt sem, szinte rank sem nezett, csak villamgyorsan potyogott a tableten...
Pedig udvariasan fogadtuk. Egy dolog lehet, ami eluzte; pont akkor foztem a savanyukaposztat az ebedhez...eleg athato illata volt, lehet hogy nem birta :DD
Mikor epitettek a hazat, miota lakunk itt, sajat tulajdon vagy berlemeny, mivel futunk, hany wc van a lakasban, hany szoba, hany nm, mikor volt felujitas...
Aztan szemelyenkent szuletesi ido, allampolgarsag, beszelt nyelvek, vegzettseg, tanulsz-e, dolgozol-e, ha igen akkor hol, mi a munkakorod, van-e alkalmazottad, mikor vegeztel a suliban, mikor szereztel szakkepesitest, dolgoztal-e kulfoldon, tervezel-e kulfoldi munkat, van-e gyereked, csaladi allapot, miota vagy hazas, kivel elsz egyutt, van-e betegseged/fogyatekossagod, ha van, ez akadalyozott-e barmiben, voltal-e beteg az elmult fel evben...mas most nem jut eszembe.
Ebben ne legyél olyan biztos!
A körzetemben, amelyik Budapest egyik legszegényebb, legelöregedettebb, legiskolázatlanabb népességű része 27%-os volt a neten való kitöltöttség. Ez az arány elérte volna legalább a 40%-ot ha, hosszabb a neten való kitölthetőség időtartama, ill. az emberek nem felejtkeznek el a határidőről, vagy nem dobják félre a postán kapott levelet.
Amúgy akinek nincs internete, annak lehet barátja, rokona, ismerőse, aki segíthet ebben (is). :)
Pedig könnyű megérteni. Pl. az én területem olyan, hogy október 10. óta 8 címre nem jutottam el. Van még idő, bőven lehet pótolni, ma meg is tettem.
Olyan nincs, hogy egy kijelölt címről elfeledkeznek. Max. nem jut rá idő.
Akkor lehet szankció, ha a 3. felkeresés ellenére sem veszi fel az adott címről senki a kapcsolatot a számlálóbiztossal, vagy kerek-perec megtagadja az adatszolgáltatást.
Nagyon megértelek, mindeni rohan, mindenkinek kismillió feladata van.
Ebben az esetben október 9-én lejárt az interneten való kitöltés határideje.
Ez a felmérés főpróbája annak, hogy a következő népszámlálást mindenki teljesíthesse interneten. Gondolom, akkor majd hosszabb idő áll rendelkezésre az önkitöltésre, s a számlálóbiztosok csak azokat fogják felkeresni, akiknek valamilyen okból nem sikerült.
Igazán nem érdemes megúszásra játszani. 5-10 évente egyszer legyen mindenkinek egy kicsi ideje, amivel támogatja a szakemberek munkáját.
S fontos lenne az őszinte válaszadás, de úgy látom, hogy az emberek többsége iszonyatosan fél, - már ha sikerül legyőznöm a masszív ellenállást.
Valaki azt mondta – sokak szerint Churchill, de ez állítólag nem bizonyítható –, hogy csak abban a statisztikában hisz, amit ő maga hamisít. Van benne valami, de akkor is azt mondom: van értelme megkérdezni az embereket annak ellenére is, ha a végeredmény tartalmaz hibaszázalékot.
Az legalább két dologtól függ:
1: hányan laknak életvitelszerűen az adott címen
2: az 5 közül melyik kiegészítő kérdőívet rendeli a program az adott címhez.
Volt ahol végeztem 7 perc alatt, volt ahol 50-60 perc is kellett.
További ajánlott fórumok:
- Népszámlálás. Te melyiket választod: internetes válaszadás, vagy számlálóbiztos?
- Népszámlálás 2011-Jelentkezett valaki Számlálóbiztosnak?
- Miért nem voltam alkalmas számlálóbiztosnak?
- Sziasztok! A Ventolin inhalátor okozott-e valakinél erős szívdobogást?
- Vastagbélgyulladásnak mik a tünetei? Ki, mit tapasztalt? Térdfájdalom jelentkezett valakinél ez esetben?
- Volt már valakinél hasonló?