Vizenkullogó recept

Elkészítési idő 60 perc

A Vizenkullogó hozzávalói:
1kg liszt
2 tojás sárgája
2ek cukor
cs só
1dl olaj
1 élesztő
5dl tej

tetejére
cukor,,
tojássárgája


A Vizenkullogó elkészítési módja:
az egészet összegyúrom hogy kelt tészta formán kinyújtom Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, csíkokat vágunk belőle, én ezt kukorica kóróból szoktam szedni arra rátekerem vagyis felcsavarom ,de előtte mindegyiket bezsírozom vagy olajozom hogy sülés után szépen kihúzom belőle !,aztán tojássárgáját az egyik tálkába a másikba cukrot és ebben a sorrendbe belemártom a feltekert tészta tetejét.. , és közép meleg sütőben világos rózsaszínűre sütjük.

sülés után kihúzom a szárat és lehet tölteni bármivel a tésztát
én szoktam vanília pudinggal ,,de lehet tejszínnel!

lefotózom a kórószárat amire tekerem és ami megmaradt süti de ha ma sütök akkor a folyamatot is!!
nagyon egyszerű, finom,,


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A vizenkullogó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook