Vízen kullogó (Kata-féle) recept
A Vízen kullogó (Kata-féle) hozzávalói:2-3 evőkanál cukor
1 csipetnyi só
2 tojás
1 dkg élesztő
1,5 dl tej
1 kg liszt
12,5 dkg Rama margarin
5 dkg zsír vagy sütőmargarin
A Vízen kullogó (Kata-féle) elkészítési módja:
A meglangyosított tejben felfuttatom az élesztőt. Egy nagy tálban elkeverem a tojásokat, a sót, egy evőkanál cukrot, a zsírt vagy sütőmargarint és a margarint, majd hozzáadom a lisztet és az élesztőt. Jól bedagasztom. A tésztacipót konyharuhára teszem, a ruhát négy sarkánál fogva összekötöm, majd egy nyújtófára akasztva, másfél óráig lógatom langyos vízzel telt edénybe. A víznek csak a tészta feléig szabad érnie. Ezután a tésztát kb. 10 dkg-os darabokra vágom, és 1 mm vastag csíkokra nyújtom. A csíkokat szorosan rácsavarom egy-egy fakanálra, majd cukorban megforgatva tepsibe fektetem. Közepes lángon, forró sütőben egy órán keresztül sütöm. (A tepsit nem kell kizsírozni vagy sütőmargarinozni, így a cukor az alján karamellaszerűen megpirul.)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. dec. 20. 20:43
A vízen kullogó (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.