Túrós kifli, diós, kelttésztából recept
A Túrós kifli, diós, kelttésztából hozzávalói:Tésztához
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
6 dkg darált dió
5 dkg puha Rama
2,5 dl tej
pici só
3 ek cukor
Töltelék
25 dkg túró
1 marék mazsola
3 ek tejföl
1 1/2 ek cukor
1 vaníliás cukor
Tetejére
1 egész tojás
Tepsibe
sütőpapír
A Túrós kifli, diós, kelttésztából elkészítési módja:
A 2,5 dl langyos tejjel, élesztővel, 1 ek cukorral, 1 ek liszttel kovászt készítünk. Ha felfutott, hozzáadjuk a többi anyagot, és kelt tésztát készítünk, majd a duplájára kelesztjük. A túrót, a kétféle cukorral és a tejföllel összedolgozzuk. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, téglalapra vágjuk, közepébe teszünk a túrótöltelékből, és feltekerjük. 15 percig pihentetjük. Hideg sütőbe tesszük, amit 180 fokra melegítünk. A sütési idő kb 20 perc.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. dec. 19. 20:12
A túrós kifli, diós, kelttésztából elkészítési módja és hozzávalói.