Villanytűzhelyből a légkeverés vagy légkeverés nélküli a jobb? (tudásbázis)
Használd egészséggel!
Szerintem is jól döntöttél.Sok finomság készül majd benne.Csak azt kell megszokni,hogy egyszerre többet is berakhatsz!
Mi lakás átrendezés végett maradtunk a Villanytűzhelynél. A gáz olcsóbb valamennyivel nekem jó lett volna a gázos is, de engedélyeztetés, átszerelés... nagy költség lett volna.
Tudom a villany még drágább de remélem jó lesz és ahogy olvasgattam takarékos azzal hogy előbb el lehet zárni és még utána is tudok vele főzni a maradék hőn. Csak meg kell rajta még tanulnom.
Légkeverésesnél szerintem nem számít.
A kérdésedre válaszolva, szerintem sokkal takarékosabb mint akármelyik gázos tűzhely.
Mondjuk a tetején nekem gáz van (kombi tűzhely és 60 cm széles).
Jól döntöttél:-D
Az alsó sütést még sosem használtam én sem,talán kiolvasztásra:?.
Döntöttünk. :) Légkeveréses mellett!Még egy kérdésem lenne, hogy ebben az Indesitben nincs alsó sütés!
Ez mennyire számít? vagy a légkeveréssel mindent meglehet oldani?
Én légkeverésest vennék. Nekem egy hiper szuper AEG van. Azt se tudom mi mire való benne, de a légkeverés az amit mindenre használom. :)
Nagyon szeretem. Bár meg kellett szoknom.
Kb. mennyire jön ki a fogyasztása?
Megmondom őszintén a Zanussi jobban tetszik külsőre, viszont hiányzik belőle a légkeverés.
De ezek szerint jó dolog ha van!
Igazából,nálam mindig megy a légkeverés.
Sztem érdemes rááldozni azt a tízest,egyenletesebben éri a meleg-én legalábbis sokat sütök:DD
Arra jó,hogy egyszerre több dolgot süthetsz benne,pl. felső polcon sütit,alsón meg a húst,de alacsonyabb hőfokon kell benne sütni,mint egy rendes vill.tűzhelyben,ezért energia-és pénz takarékos is.
én mindenképp a légkeverésest választanám!
Egyébként a modernebb fajtákba már mind2-őt tudja a sütő.Szóval süthetsz benne hagyományos módon is.
Én a légkeverést arra használom,hogy simán beteszek 2 tepsi pl.pogit a sütőbe!Mindenhol éri és feleannyi idő,energia kell.
Húsból szintén.
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy most szeretnénk villanytűzhelyt vásárolni. Kinéztünk 2 típust
- Zanussi ZCV560NW ennek a hátránya, hogy nincs benne légkeverés, viszont olcsóbb is.
- Indesit K3C51 AW ebben viszont van légkeverés, de kb. 10.000 Ft-tal drágább.
Véleményeket szeretnék, hogy akinek van már villanytűzhelye, megvan-e elégedve vele vagy ha légkeveréses akkor nem-e bánta meg, kihasználható-e, vagy egy sima légkeverés nélküli sütő is megfelelő?
(Egyenlőre párommal fogunk csak ketten lakni a lakásban (2 személynek egy sima villanytűzhely is megfelelő szerintem), ugyebár ezt az ember nem egy évre veszi hanem több évre és ha jövőre gondolok akár család jön vagy csak olyat sütök amiért jó lenne a légkeverés, megéri ezért többet kiadni?)
Segítségeteket előre is köszönöm.
További ajánlott fórumok:
- Hasznos-e a tv-ben is reklámozott halogén légkeveréses főzőedény?
- A porzsákos vagy porzsák nélküli porszívó jobb?
- Egész kacsát elektromos sütőben légkeveréssel vagy csak simán alsó-felső sütéssel jobb sütni?
- Jobb a porzsák nélküli porszívó, mint a porzsákos?
- Tető nélküli villanytűzhely mögé csempe helyett milyen praktikus megoldást javasoltok?
- Miben jobb a pántos magassarkú, mint a pánt nélküli?