Villanyszerelés padlás nélkül (beszélgetés)
Hany emberek van otthon fazisceruzaja? Mert nekem van.
Oke, megnezzuk, de utana le kell kapcsoni, ujra ellenozizni, hogy nincs aram, mashogy nem szerelunk.
Te mashogy csinalod? Tanits!
Osztatlwn kozosben isreszt vettem elegant.
Olyan nincs, hogy az orat/ biztositekot elzarjak.
Channa bizony nem irt hülységeket és nem ugy kezdődik hogy áramtalanitunk, sőőőt...merthogy akkor mit vizsgálunk ha nincs villany sehol
Van egy-két-három bejövő fázis és egy nulla, jellemzően a bejárathoz közel az elosztó táblába . Ott annyi és olyan megfelelő kismegszakitó /AUTOMATA VAN ELHELYEZVE AHÁNY KÜLÖNÁLLÓ ÁRAMKÖRT JÓNAK LÁT A A TERVEZŐ
Ha valahol leágazás kell , oda egy falba sűlyesztett dobozt raknak ott készitik el a vezeték kötést
A valóságban ez hosszabb, bonyolultabb elmagyarázni
Hogy mukodik az aramkor a lakasban?
merry bele lehet futni szarsagokat.
Minden vezetek szereles ott kezdodik hogy lekapcsoljuk a villanyt.
Elso doboz, ha az nem biztonsagos, a kovetketo pont.
A sult emberi hust kevesen szeretik a burritoban.
Chenna, te egy okos no vagy. Hogy mondhatsz ilyet?
HA ELŐBB OLVASOM EZT A KOMMENTET FELVETTELEK VOLNA SEGITŐNEK :)
Merthogy minden úgy van ahogy írod
Igen!
Nem kell a padlás hozzá!
Miért kellene a padlás a villanyszerelés. A vezetékek jellemzően a falban vannak, így ott kell cserélni azokat, vagy új vezetékeknek kialakítani a helyüket.
Ha elektromos tűz miatt égtek el a vezetékek, akkor olyan nincs, hogy egy részét cseréled ki csak. Ha ilyen történik, akkor a vezeték rendszer régi és nem korszerű, így a teljes házat át kellene húzni. Szerintem.
A padlásra csak abban az esetben van szükség, ha a villanyszerelő ott akarja vinni a vezetékeket. Egyébként, falvésés, csövezés, vezeték behúzás, stb.