Veszélyeztetett terhesség esetén jár betegszabadság, vagy egyből a TB fizet? (tudásbázis kérdés)
Én kitrükköztem ezt :D
Háziorvost cseréltem, és már (szerencsére) a terhesgondozó tart táppénzen, ők meg akkor és addig írják meg a papírt, amikor kérem (így havonta a felülvizsgálatok alkalmával kapom a papírkámat :)
Bocs, ha kicsit off lett :)
Csak nehogy Tőled is visszakérjék... :(
Na de nem negatívkodom, inkább örülök, hogy jól is lehet járni, még ha csak azért is, mert egy könyvelő kihagyta az aktuális továbbképzést és nem tud egy törvényi változásról :)
Én sem szálltam volna szembe a céggel a helyedben ;)
Remélem most már minden rendben Veletek!
A táppénzes dolgot meg elfelejtettem befejezni az előbb! :) Igen sajna én egyik hónapban sem teljes havi táppénzt kapok, de persze természetesen a következő hónapban megkapom a másik felét az előző havinak, vagy ameddig már megint kiír, ill. visszahív a háziorvos! :D
Úgyhogy elég bosszantó számomra is amikor szinte tényleg csak pár 1000 Ft-ot utalnak! :( De ezzel nem én vagyok így egyedül! :)
Cégtől nem függhet, a törvény elvileg mindenkire vonatkozik (bár láttunk már csodát :D) :)
Szerintem az lehet mögötte, hogy 6 hetesen még nem 9-es kóddal vettek táppénzre (engem nem is tekintettek terhesnek a kórházban a 8 hetes UH-ig, csak azután gratulált az orvos)
Megkapod a decemberi pénz másik felét is biztosan, csak győzd kivárni :/
Olvastam a táppénzes írásokat is, ha félre értettem 1000 bocsánat! :(
Én pl: decemberre iszonyúan kevés pénzt kaptam, mivel a táppénz nem egy egész hónapra jár, hanem akkorra amikorra is adja a lusta háziorvos! :) Az enyém miatt decemberre csak 12 napot számoltak el! :(
Sziasztok!
Én is veszélyeztetett terhes vagyok 6 hetes korom óta! Ez valószínűleg az adott cégtől is függ, meg attól is, hogy TB kifizető hely is! Pl Nekem adták a 15 napra járó beteg szabit!
Ha minimál bérrel voltál bejelentve akkor egy kicsit cumi van,De ha többet kerestél és be is voltál a teljes öszegre jelentve akkor nem olyan rossz.
Én a nyáron voltam 3 hó táppénzen és többet kaptam havonta mintha akkor épp dolgoztam volna,
A táppénzt átlagjövedelem után számolják,ebbe beleszámítanak azok a plusz juttatások anit év közben is kaptál. pl.jutalom.Mindig az előző éves átlagjövedelmet számítják.
Ha pl. 1.800.000 volt az előző évi jövedelmed akkor
1.800.000:12=150.000/hó(bruttó)
150.000:30 (mondjuk 30-as a hónap)=5000/nap ennek a 60 százaléka.
Naggyából ki tudod számolni a kereseted után!
Nem akarok okoskodni de a táppénzzel jobban jársz mégha 1 napra kevesebb is esik ,de a hét mindennapjára jár a betegszabi megcsak a hét 5 napjára!
Vagyis mondjuk ha 5000ft-ot kerestél egy nap akkor annak a 70%-a 3500X5 nappal az 17500Ft egyhétre.
A táppénz 60% tehát 3000Ft/per nap de mind a 7 napra jár vagyis 3000X7=21000ft/hét.
akkor én mázlista voltam mert 2009ben én kaptam betegszabit:)))
nem is gondoltam volna hogy nem járt volna:Pf
Nagyon durva.
Elvileg lehet olyat, hogy közvetlenül az OEP regionális pénztárához küldöd be a táppénzes papírodat, de nem tudom, hogy a gyakorlatban hogy megy :S
Na ez az... mert hogy a decemberi könyvelés még tuti nincs nála, úgyhogy a decemberi nem lehet...
NO COMMENT!
Igen, így van, egyből táppénz. Viszont a táppénzből csak SZJA-t vonnak, mást járulékot nem.
Azért az kedves, hogy a könyvelő elront valamit, és Te fizess miatta...
További ajánlott fórumok:
- Nyaralás veszélyeztetett terhesség miatti táppénz alatt
- Ha már volt egy veszélyeztetett terhesség, számítani lehet rá a következőnél is?
- Egy vetélés után a következő terhesség veszélyeztetett lesz?
- Akad olyan, aki a terhessége alatt volt veszélyeztetve birányhimlővel, valamint átesett rajta? Milyen kezelést kapott?
- Ha próbaidő alatt elküldenek veszélyeztetett terhesség miatt táppénzre, akkor felmondhatnak a táppénz ideje alatt?
- Nem veszélyeztetett terhesként betegszabadságra vagy táppénzre vesznek fel?