Nem veszélyeztetett terhesként betegszabadságra vagy táppénzre vesznek fel? (tudásbázis)
Akkor csak jól mondta!
Akkor dokival kell majd beszélnem. Első terhességem idején 8-as kóddal voltam, most is akkor abban bízom!
Én is így tudtam, de most mondta a főkönyvelő, aki utána nézett.
AZt mondta 8-as, és 9-es kód van. A 9-es csak táppénz, 8-as esetén először betegszabi.
Én úgy tudom, hogy terhesként csak egy féle táppénz van, a veszélyeztett terhesség, arra kevesebbet is fizet sajnos a tb, 60%ot.
Attól, hogy a szó szoros értelemben nem vagy veszélyeztett terhes, még kiír a doki, megmondod, hogy nem bírod elvégezni a munkád, vagy bármi hasonló. Ha magándoki biztos kiír.
Sziasztok!
jelenleg 21+2 vagyok, csak számolunk a főnökkel, meddig és hogy vagyok.
A könyvelő azt mondta betegszabim is lesz. Én úgy tudtam terhesként simán csak táápénz, szerinte csak akkor, ha veszélyeztetett vagyok, amiről nm tudok.
Ha doki táppénzre vesz, akkor neki kell mondani, hogy sima kóddal vegyen fel? Vagy hogy működik ez most?
További ajánlott fórumok:
- Nyaralás veszélyeztetett terhesség miatti táppénz alatt
- Tgys-ra vagy táppénzre "érdemes" menni, ha van választási lehetőség?
- Szerintetek mennyire veszélyezteti Európát az ebola járvány? Ti is féltek?
- Ha próbaidő alatt elküldenek veszélyeztetett terhesség miatt táppénzre, akkor felmondhatnak a táppénz ideje alatt?
- Nagyszülő mehet gyes-re, ha én itthon vagyok táppénzen veszélyeztetett terhesként?
- Ha július 1-től táppénzre megyek, veszélyeztetett terhesként és megigénylem a táppénzt, akkor azt augusztusban megkapom?