Akad olyan, aki a terhessége alatt volt veszélyeztetve birányhimlővel, valamint átesett rajta? Milyen kezelést kapott? (tudásbázis)
Egyébként csak, hogy tudd!
Bárányhimlő = varicella
Kórokozó: a varicella zooster vírus, vagy herpesz vírus.
Lappangási idő 14 nap. és nem 90:) Cseppfertőzéssel terjed.
Míg hólyagok vannak fertőz, majd mikor már pörkösödnek akkor már nem fertőz.
Gyerekkori fertőző betegség, aki már átesett rajta, kap egy életen át tartó védettséget.
És igen a terhes kismamákra az első 3 hónapban veszélyes, leírtam miért.
30 éve tanultam...akkor még így volt.
És, hogy te tüszős mandula gyulladást kaptál 20 év után? Ennek mi köze ehhez? Teljesen más a kórokozó.
Na mindegy, nekem ne válaszolj lécci:)
Te Moncsa!
Olyan hülyeségeket írsz, hogy a hajam égnek áll tőle. Nem elég, hogy nagyképű, pökhendi módon írod a baromságaidat (amit el is hiszel) és mindenkit hülyének nézel még mellette a végtelenségig rosszindulatú is vagy!
Tudod a butaság, ostobaság és a gáncsoskodó maliciózus magatartásnál és viselkedésnél tényleg nincs rosszabb és visszataszítóbb.
Valoban igazad van, osszekevertem valami massal. Majd utananezek, mivel.
Egyebkent eleg lenne, ha nem bocsatkoznal feltetelezesekbe nehany hozzaszolas alapjan egy szamodra vadidegennel kapcsolatban.
Nos, ezt kozold akkor a gyerekgyogyaszommal, aki szerint az ismetlo - emlekezteto - oltas teljes vedettseget ad. Enyhe lefolyasu baranyhimlot elkaphat (szerinte), ha csak egyszer volt oltva. No de biztos neked van igazad, en meg hulye elhiszem, amit az orvos mond.
Azt hihetonek tartom, hogy ha a harmadik natha utan sorozatban kapott meg egy adag varicellat, voltak enyhebb tunetei. En pl. epp par hete estem at - husz ev utan ujra - tuszos mandulagyulladason, a tropa immunrendszernek hala. Kronikus kialvatlansag, leterhelt immunrendszer mellett minden nyavalya kijon rajtunk.
Ha kioktattam volna, az nem igy hangzik :D A forum teljesen korrektul indult, az indito hozzaszolassal nem is volt bajom, ott a gond, amikor vak elkezd vezetni vilagtalant.
Egyebkent meg en nem izgulni szoktam utolag, hanem kikuszobolni az aggodast okozhato tenyezoket. Prevencio, tudod :)
Szia! sikerült elolvasnod a linket?
Tudom, nem túl nagy bíztatás, főleg, ha a konzílium is vonogatja a vállát... mondom, nekem "csak" övsömöröm volt volt 11hetesen... és azt mondták, hogy "csak" 15% az esély... egy anyát ez nem nyugtat meg. malmoztunk amíg meg nem vizsgálta szülés után a gyerek orvos. Hála Istennek Dorkám Egészséges. Jó eséllyel (mivel már 20 hetes vagy) a te babád is egészséges lesz. De biztos úgyis akkor lesz amikor a kezedbe veszed és az orvos is kimondja.
Mi annó emiatt mentünk 4D-s ultrahangra, hogy ott is jól megnézzék mindene meg van-e, lehet téged is megnyugtat egy kicsit ha esetleg elkapnád... írj kérlek, ha túl vagytok azon a bizonyos 3hét lappangási időn (hogy megúsztad-e vagy se) izgulunk érted, hogy ne legyen baj. Millió puszi!
Kedves Moncsa, jobb ha tudod elkaphatja, nem ad teljes védettséget, sajnálom a gyógyszerészt aki az utadba kerül.(enyhíti a lefolyását normál állapotban, de az én lányom pl egyébvírusfertőzés mellé kapta el, úgy tele volt, mintha nem lett volna oltva).
Nem vagyok orvos, csak "tapasztalat" amit a topik indító kért a maga bajával kapcsolatban...
Ja én neki kellenek a tapasztalatok a biztatás, ki mit gondol erről, aki volt hasonló szituban, mert azt tudja csak igazán akinek áll/állt a zászló. Örülj, hogy te nem voltál. Neki erre van szüksége, neked meg arra, hogy kioktasd és helyre rakd. Biztos jó érzéssel töltött el. Túl ezen ha ennyire irritál a téma miért szólsz hozzá? Volt benne tapasztalatod? Nem! Akkor? Az átesettek véleményét kérdezte.
Valóban nem vagyunk egyformák...még jó:)
Azért indított fórumot mert szerintem kurvára izgul, nagyon nem mindegy mi lesz a végkifejlet, ha neked is van két gyereked akkor ismered az érzést.
Én maximálisan együtt érzek vele. Drukkolok, hogy ne legyen baj.
Ha egy egesz konzilium velemenyenek eredmenyekeppen mondta, amit mondott, akkor vegkepp nem ertem, mit szamit az, mit mondunk mi itt. Amikor sulyos egeszsegugyi problemaval szembesulok, vedd fejem, de en inkabb szakemberek velemenyet kerem ki a kezelest illetoleg. Itt legfeljebb a lelki reszerol lehet tajekozodni erdemben.
Nem vagyunk egyformak.
Mindazonaltal kivanok problemamentes terhesseget, ha voltal baranyhimlos, elvileg immunis vagy, nem lehet bajod.
Viszont - mas tema - ha beoltattad a lanyod, es megis elkapta, ez nem kellene, hogy maga utan vonjon valamilyen retorziot? En is beoltattam a fiam, a kiscsajt is be fogom, es leszednem a gyogyszercegek fejet, ha ennek ellenere elkapnak...
További ajánlott fórumok:
- Nyaralás veszélyeztetett terhesség miatti táppénz alatt
- Ha már volt egy veszélyeztetett terhesség, számítani lehet rá a következőnél is?
- Egy vetélés után a következő terhesség veszélyeztetett lesz?
- Ha próbaidő alatt elküldenek veszélyeztetett terhesség miatt táppénzre, akkor felmondhatnak a táppénz ideje alatt?
- Szoptatás veszélyezteti a terhességet?
- Tudja valaki, mit jelent a veszélyeztetett terhesseg angolul? Egyetlen szotarban sem talaltam meg :(