Vesegyulladásra mi a legjobb gyógymód? (tudásbázis)
Igen, valóban fehérjeszegény étrend javallt a veseproblémáknál, de semmiképp nem fehérjementes.
Ugyanis a fehérje létfontosságú, ha nem visszük be, az izmokat kezdi visszabontani a szervezetünk.
A joghurt pedig amúgy sem valami bőséges fehérjeforrás.
Egyébként a fehérjekorlátozásnál elsősorban a húsokat kell visszaszorítani, ha súlyos a helyzet.
A jelen eset egy már javulóban lévő, gyógyszeresen kezelt vesegyuszi, tehát a fehérjebevitel emelése amúgy is időszerű, hogy a gyulladástól károsodott szövetek újraépülhessenek. Szükség van minden tápanyagra a kifáradt immunrendszernek is. A tápanyagfelvétel viszont nem megfelelő egy antibiotikumos kezelés közben és még utána sem egy jó darabig, ha nem állítjuk helyre a bélflórát. Ebben segít a joghurt. Létezik ugyan antibiotikumrezisztens "acibaci" is, -aminek a használatát mindenképp javasolnám elhúzódó antibiotikum-kúra esetén- de eléggé drága és a jelen esetben már úgyis javuló helyzet volt fennforogva :D, és ha már nem irtjuk gyógszeresen, megteszi a normális, nem rezisztens pótlás is.
Kedves gyopárka!
Hacsak nem akarunk praktizálni, nem számít mitöl lett jobban. A lényeg a lényeg.
Egyébként valóban nagyon fontos a sok folyadék fogyasztása. Valszeg, ha eleget iszik, nem is jutott volna följebb a fertőzés, mert kimossa.
Ha már folyadék, a vörösáfonya-levél tea legjobb a hugyúti fertőzéseknél.
Gondolom, antibiotikumot kapott. Azt feltétlenül végig kell csinálni, ha nem akartok rezisztens baktériumot kitenyészteni.
Biztos ami biztos, a folyadékkúrát folytatni kellene még egy ideig, kiegészítve sok C-vitaminnal.
Ha elfogyott a gyógyszer, fogyasszon sok joghurtot a bélflóra helyreállításához.
Köszi a tippeket, a férjem beteg, de szerencsére mostmár ugy néz ki javul.Amikor írtam már egy kicsit kétségbe voltam esve,mert hiába szedte a gyógyszert amit az orvos felírt nem akart javulni.
Pár napja elkezdett gyógyteát inni, most végül nem tudom mitől lett jobban.
További ajánlott fórumok:
- Mélyvénás trombózis kialakulása után mi a teendő? Mik a legjobb gyógymódok?
- Mi a legjobb gyógymód, idegbecsípődésre a fekvésen kívül?
- Kiszáradt kézre mi a legjobb gyógymód?
- Tudom, hogy a fogkelés legjobb gyógymódja a fogorvos, ám amíg nem jutok el, mivel lehet enyhíteni ezt a szörnyű fájdalmat?
- Ismeri valaki a Methenamin port? Vesegyulladás kikezelése után ezt írta fel az orvos, de csak annyit mondtak róla, hogy...
- Hogyan tüntessem a bárányhímlőt a nyelvről? Mi a legjobb gyógymód?