Kiszáradt kézre mi a legjobb gyógymód? (tudásbázis)
Nyertes Zsuzsa is megmondta:a pisi, a pisi ,a pisi... :D
na viccet félretéve... az én kezem néha szárazabb mint a sivatag, a kórházi kézfertőtlenítőktől.. kipróbáltam rá ilyen olyan drága kencéket, de mindegyik csak átmenetileg volt jó... mikor elfogyott X kézkrém, lementem a kisboltba, megkérdeztem milyen krémük van,a mi olcsó.. mondván most gyorsan kell valami, aztán majd hétköznap ha ráérek veszek valami mást...
olcsó, mégis jó krémet kaptam :Nuky hidratáló krém, nagyon olcsó,kiadós, hasonló az illata a Niveához, és nekem nagyon is bevált!!!
Kipróbáltam az olívaolajat, és nekem leginkább ez vált be. A férjem keze is ki volt száradva, ami nála nemigen szokott (de nem a mosogatástól, hanem mert építkeztünk) és neki is eredményes volt.
Akkor amikor már rendesen vérzett szinte az egész kezem, utána már másnapra nagy javulást vettem észre, és 2 napra rá el is múlt az olívaolajtól.
Lehet, hogy gyógyítóereje is van, nem csak egészséget?
Azért mindenkinek nagyon köszönöm a segítségét és a jótanácsát.
Üdv.
Szia,
Én a Sanatopic nevű krémet használom, gyógyszertárban lehet kapni. Nekem nagyon bevált, télen nyáron nagyon száraz a kezemen a bőr.
Mégegyszer köszönöm szépen mindenkinek a jótanácsokat.
Mivel olívaolaj van itthon, és az a legolcsóbb, akkor azzal kezdem. Ezentúl megpróbálok gumikesztyűvel mosogatni, ami elég nehéz lesz, de a kezem érdekében kipróbálom. Remélem segíteni fog.
Köszönöm szépen mindenkinek a jótanácsokat!
Kipróbálom, de hol érdemes venni legolcsóbban neutrogénát, a patikában vagy a drogériákban?
Eddig általában télen volt száraz, és mindig vérzésig kirepedt. Most már akárhányszor kenegetem mindenféle gyógynövényes kenőccsel, már állandóan.
Lehet, hogy a mosógatószertől (Jar) vagy a kemény víztől szárad ki ennyire, hogy csak akkor veszem észre, ha már vérzik, a fájdalomról nem is beszélek?
További ajánlott fórumok:
- Mélyvénás trombózis kialakulása után mi a teendő? Mik a legjobb gyógymódok?
- Nem szoktam krémet tenni soha az arcomra, de most a hidegtől kiszáradt és tettem rá. Most tiszta piros pötty az arcom. Mit csináljak?
- Mi a legjobb gyógymód, idegbecsípődésre a fekvésen kívül?
- Vesegyulladásra mi a legjobb gyógymód?
- Tudom, hogy a fogkelés legjobb gyógymódja a fogorvos, ám amíg nem jutok el, mivel lehet enyhíteni ezt a szörnyű fájdalmat?
- Hogyan tüntessem a bárányhímlőt a nyelvről? Mi a legjobb gyógymód?