Ismeri valaki a Methenamin port? Vesegyulladás kikezelése után ezt írta fel az orvos, de csak annyit mondtak róla, hogy... (tudásbázis kérdés)
Szia!
Köszönöm, ez is csak abban erősített meg, hogy egyáltalán nem értem hogy vesegyulladás után minek ír fel ilyet a doki? Semmi közöm a "húgyvezeték fertőzésének elkerülésé"-hez.
Köszönöm mégegyszer :)
Szia! Én nem ismerem, de ezt találtam:
A húgyvezeték fertőzésének elkerülésére használják. A vizelet savas kémhatása következtében formaldehiddé alakul, mely hatásosan gátolja a baktériumok és gombák okozta fertőzések kialakulását.
Az élelmiszeriparban tartósítószerként alkalmazzák, mert meggátolja a gombák elszaporodását. Előfordulhat kaviárban, egyes sajtokban, és halkonzervekben, halételekben. A bőrön keresztül is felszívódhat, egyes embereknél allergiás reakciókat válthat ki. Nagy mennyiségben mellékhatás előfordulhat, azonban az élelmiszerekben jellegzetes mellékíze miatt sosem fordul elő nagy koncentrációban.
Remélem segítettem valamelyest!:)
Csak annyit mondtak róla, hogy lúgosítja a vizeletet. A gyógyszertári készítményben pedig csak a por van kis zacskókban, semmi leírás.
Tud valaki segíteni, tájékoztatást adni? (neten nem találtam szinte semmit erről)
További ajánlott fórumok:
- Mi volt a legnagyobb "butaság", amit kérdeztek tőled, vagy mondtak neked?
- 2012, azt mondták még szegényebb év lesz mint a tavalyi!!
- Mi volt a legszebb mondat amit valaha mondtak neked?
- Valakinek mondtak már fiút ultrahangon, aztán mégis lány lett?
- Mi volt a legszebb, s mi a legbántóbb mondat, amit mondtak neked?
- Márciusban letelik a gyes. Szeretnék felmondani a munkahelyemen közös megegyezéssel, de azt mondták, hogy arról nem lehet szó...