Vérző fájó ínyre milyen gyógyszer a jó? Most húzták ki a gyökeret meg összevarrták. (tudásbázis)
Én is csak kevés vízben oldom és nem sokat kell kavarni. Szépen feloldódik. Tényleg fura nekem, hogy gondot okozhat fognál. Nekem először flectort, majd xilox-ot adtak fogra. Mindkettő granulátum. Utóbbit nem próbáltam.
Ami rosszul oldódik az a spedifen, illetve gondolom minden, ami ibuprofen.
Nekem nem volt ilyen problémám a Flector-ral, pedig anno nálam egy rosszul kivitelezett gyökérkezelés után lépett fel olyan gyulladás, hogy még a szemem alatt is vörös volt, annyira kiterjedt. Utána/közben hosszú vonalban folyamatosan vágták is a számban végig az íny mentén, hogy a folyamatosan termelődő genny valahol eltávozzon. Akkor azt Cataflam/Flector combóval éltem túl.
Nem kötekedni akarok, de nem lehet, hogy nem vártad meg a teljes oldódást? Én mindig úgy csinálom, hogy egy fél literes palackban oldom fel, és akkor iszom, ha a folyadék újra víztiszta lesz. Ilyenkor teljes a gyógyszer oldódása. Találkoztam már olyan emberrel, aki csak beleöntötte egy kevés vízbe, kavart rajta kettőt, és már itta is.
Holnapra már sokkal jobban leszel.
Megfelel bármilyen fájdalomcsillapító, ami kéznél van.
Recept nélküliből nekem a Voltaren Dolo jött be, de változó, hogy kinek mi használ legjobban. A fájdalomcsillapítókat 3 csoportra lehet osztani. Vannak az ibuprofen tartalmúak (ilyen pl. az Algoflex forte meg az Advil ultra, az Algoflexben több a hatóanyag, abba 600 mg, az Advilban 400 mg), vannak a paracetamol tartalmúak (abból én csak a Rubophen-t ismerem) és a diklofenák tartalmúak (mint pl. a Voltaren Dolo is). Ki kell tapasztalni, hogy kinek melyik hatóanyag használ a legjobban.
Nekem receptre fogfájásra Xilox port írtak, na az tényleg olyan, mint a lórúgás, rendesen rosszul is voltam tőle, úgyhogy azt nem ajánlom. Szerintem mindenképp menj inkább vissza a fogorvoshoz, lehet, hogy antibiotikumot is kell szedned. Amúgy nem kellett másnap visszamenned kontrollra?
FLECTOR POR!! nekem mind a 4 bölcsességfogamat kiműtötték, napokig szörnyű fájdalmam volt, csak ez segített. Meg tudod inni, nem kell tablettázz. És jó sokáig tarta! Csak fel kell íratni!
+ listerine (van olyan, ami nem csíp)
Cserszömörcés szájvíz: fertőtlenít, gyulladáscsökkentő, vérzéscsillapító.
Napi 3x1 Cataflam...
Nem írt a doki gyógyszert? :(
Recept nélküli gyógyszerek közül nekem a Spedifen 600 vált be a legjobban, receptre kaphatók közül a Cataflam.
Tantum verde spray is jó lehet, szokták ajánlani ilyen szájalós beavatkozások utánra.
Gyors gyógyulást!
További ajánlott fórumok:
- Mindent a Sotret gyógyszerről!
- Ismeritek a Roaccutan gyógyszert? Mik a tapasztalatok?
- Antidepresszánsok, gyógyszerfüggőség
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- A gyógyszertáros kontra doki
- A páromnak nem húzták ki a fogát mert nagyon le van törve, mit csináljon mert semmi gyógyszer nem használ már?