Vérzékenységi próba.. (beszélgetés)
Hali!
A betegségem pontos neve Idiopathias trombocita purpura, röviden ITP.
Ha vérképed rendben van (márpedig biztos jó, ha vért adhatsz!), akkor lehet, hogy csak az érfalad gyenge.
Érdemes a háziorvosnak ezt megemlíteni.
Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy neked mi a problémád. Nekem is úgy van, hogy ha megütöm magam, irreálisan nagy kék foltom lesz, fáj és nehezen múlik el. Van olyan is, hogy érzem, hogy fáj az ér a lábamban, másnap el is pattan, jó nagy kék foltom lesz és az is nehezen múlik el. Ha megvágom az ujjam, a vérzés elég hamar eláll, azzal nem tapasztaltam még gondot, de a többi nagyon idegesít. Nemrég adtam vért, ha valami gondom lenne, ott csak kiderült volna, nem?
A testvéremnek ma csinátak teljes vérképet,és csináltak neki egy ilyen "tesztet" is.Ezért voltam kiváncsi hogy mi a normál az egészséges embereknél.
Köszi mindenkinek a választ :)
Nem bizony!
Érdemes lenne egy vérképet csináltatni, hogy minden rendben van-e!
Nekem úgy derült erre fény, hogy sokszor megütöttem magam (iskolás voltam akkor még, 8-ikos) és ronda foltjaim lettek, amik 3-4 hét után múltak el. Utána pedig a hajszálereim pattogtak el a hajlatokban...pici apró tűszúrásnyom szerű pöttyök....Ekkor kivizsgáltak és kiderült, hogy az áltagos trombocitaszám (140-400ezer között a normális) alatt van az enyém, 20 ezer volt csak...volt egy nőgyógyászati vérzésem...gyógyszerek, kórház.....
Már nem szedek gyógyszereket, élem az életem, szültem 2 csodaszép gyereket, de továbbra is beteg vagyok (trom.számom 70-90ezer között van) és az leszek életem végéig.
Szia!
Miért kell ilyen vizsgálat neked?
A vérképeddel minden oké?
Trombocita-számod mennyi?
Kis sérülésnél 2-3 perc alatt áll el a vérzés, normál esetben 4-5 perc, ez függ, hogy mennyire vagy ideges.
Csak azért kérdezem, mert nekem anno csináltak ilyen vizsgálatot párszor.....és sajnos beteg is vagyok 18 éve.
Nekem 7-8 perc alatt állt el, vérlemezke-számom a béka feneke alatt volt....
gondolom vérzési idő és/vagy véralvadási vizsgálat volt...
a vérzési idő 60-180 sec
az alvadási idő 240-360 sec egészsége embernél... szerintem...
3.6 - 7.2 ig jó fölötte aggódj
alatta való értéknél azzonal egyél édeset
További ajánlott fórumok:
- Ma vettem be az utolsó szem Clostilbegyt tablettát. Holnaptól már lehet próbálkozni a babával?
- Súlyos vashiány, vérzékenységgel társítva
- Willebrand szindrómások, vérzékenyek, ha vagytok, gyertek...
- Tudna valaki segíteni, hogy mit jelent az hogy kicsi a méhem, hormonzavaros, és vérzékeny vagyok?
- Érdeklődni szeretnék, hogy állapítottak meg-e valakinek már vérzékeny méhnyakat. Mitől lehet?
- Xilox por hosszú távú szedése, okozott már valakinél fokozott vérzékenységet?