Tudna valaki segíteni, hogy mit jelent az hogy kicsi a méhem, hormonzavaros, és vérzékeny vagyok? (tudásbázis)
És a hemofíliája ennyi idős korában egy nőgyógyászati kenetvétel során derül ki ? Gratulálok a sok okossághoz.
Biztos vagyok abban, hogy ez a szó, hogy vérzékeny, nem hangzott el a rendelőben. De sajnáljátok tovább, ezért írt végül is...
Sajnos, nekem is volt hasonló rossz tapasztalatom nemtörődömség terén. Azóta orvost váltottam, nem bántam meg!
PCO-m volt, két vetélésem, kezdődő méhnyakrákom... most 17 hetes vagyok, az első babámat várom. Lehet, hogy a Te problémáidon is lehet segíteni.
Egyébként a vérzékenység egy kenetvétel során nem derül ki, legfeljebb az, hogy hosszabb az alvadási időd. Sok sikert kívánok a továbbiakhoz, informálódj, keress jó szakembert és egyenlőre még ne add fel, amíg nem tudod pontosan, milyen lehetőségeid vannak! :)
Sot, kiegeszitem magam, a verzekenyseg nem csak oroklott lehet (elnezest a hanyag leirasert, fejbol ment, kesobb neztem csak utana a neten).
Itten van egy jo kis leiras, ha valakit erdekel:
Ez nem egeszen igy van. A verzekenyseg X (nemi) kromoszomahoz kototten oroklodik, dominans-recessziv modon. Nok is lehetnek verzekenyek, csak joval ritkabban, mivel a ket X kozul valamelyik az esetek tobbsegeben dominans, igy a no csak hordozo. Ha viszont mindket X hordozza a recessziv verzekenyseg genjet, akkor no is lehet verzekeny. Verzekeny lanygyermeke csak egy hordozo anyanak es egy verzekeny apanak lehet, es az eselye 50%.
A verzekenysegnek viszont tobb fajtaja es fokozata van, nem feltetlenul verzik el a no az eslo menstruacio alkalmaval :) Meg persze kezelheto is.
(Szakmai szempontbol elegge sarkitottam, nyilvan vannak ilyen-olyan kivetelek).
Valóban csak férfiak lehetnek vérzékenyek. A nők csak genetikailag örökíthetik.
Tulajdonképpen ésszerű, mert a nő az első menstruáció folyamán elvérezne.
Jó nagy baromság. Valamit félreérthettél. Esetleg azt mondhatta, hogy a kenetvétel miatt vérezhetsz egy kicsit. Vérzékeny nem lehetsz, mert azok csak férfiak lehetnek. A gént hordozhatod, de az nem a kenetvétel során fog kiderülni.
A kis méh és a hormonzavar nem feltétlen kizáró oka a terhességnek.
Figyelj oda jobban, hogy mit mondanak, vagy ne ferdíts.
"kicsi a méhem, hormonzavaros, és vérzékeny"
Az első kettő is gondos későbbiekben, de a vérzékenység miatt akár bele is halhatsz!
Elnézést, hogy visszakérdezek, de ez hogyan derült ki? Nyilván nőgyógyászati vizsgálaton... de ezek szerint első alkalommal voltál?
Gyermeket szeretnél, vagy még nem vagy abban a korban? Mióta tudtok a hemofíliádról? Ez nem mindegy a válaszok szempontjából, mert mást jelenthet egy 15 éves lánynak vagy egy 30 éves nőnek teljesen...
Tulajdonképpen azt nem értem, hogy miért tőlünk, "szakemberektől" szeretnél informálódni???
Nyilván orvosnál voltál, ő diagnosztizált téged, tőle tudnál kérdezősködni, hogy pontos válaszokat és gyógymódokat, tanácsokat kapjál.
Menj vissza hozzá kérlek és kérd meg, hogy általad is érthető formában tájékoztasson! Ez a kötelessége!
Az előző kettő elég érthető magyarul is.
Azt nem említették, hogy melyik hormon?
Hemofília? Hordozó vagy csupán, vagy valóban vérzékeny is. Mert nem mindegy a kettő.
Pontosabb információk: wikipedia, google...
vagy a középiskolai biológiai könyvek.
Ha kicsi a méhed, akkor lehet nem fejlődött ki normálisan.
Hormonzavaros: valamelyik hormonod nem működik megfelelően.
Vérzékeny: hát szerintem azt jelenti, hogy a véred nem tud megalvadni, tehát ha elvágod a kezed, akkor az is veszélyes lehet.
Furi, hogy ezeket nem tudod...
További ajánlott fórumok:
- Szociális gondozó és ápoló tanfolyamra jelentkeztem, valaki tudna segíteni aki már túl van ezen?
- Mit jelent ez? Tud valaki segíteni a fordításban?
- Laborleleten (lányomé), tud valaki segíteni, melyik érték mit jelent?
- Google-Webmesterközpont-weblap tulajdonjogának ellenőrzése metataggel: tudna valaki segíteni, hogy mit jelent?
- Tudna valaki segíteni, hogy laptop vásárlásnál mit jelent, hogy az egyik 320GB a másik pedig 500GB?
- Tudsz segíteni, hogy mit jelenthet az allergiavizsgálatom eredménye?