Laborleleten (lányomé), tud valaki segíteni, melyik érték mit jelent? (tudásbázis kérdés)
Az 1. sor hiányos:
Ált. viz: Nitrit ++
Mit jelentenek a laborleletemen ezek az értékek?
Sajnos a doki semmit ne mond.
Ált.viz: ++
Ált.viz: ph 6.0
Ált.viz: fajsúly 1024
Viz.ül: Fehérvérsejt 3 / HPF
Viz.ül: Baktérium +++
Megjegyzés:
Ref.tartomány: vvt:1/HPF; fvs: 1-2/HPF ;
hyalin cylinder: 1/HPF.
HPF: nagy nagyítású látótér
eGFR 83 L ml/perc
Írtam privit.
Köszönöm mindenkinek a segítséget, a oktor néni megnyugtatott, nincs nagy baj - vmi vírust, fertőzést vészelt át a lányom.
Köszönöm mindenkinek a segítséget, sikerült beszélnem a doktor néninkkel.
Ja és holnap megyünk a rendelésre.
Köszönöm.
6 éves.
Tehát valószínűleg vmi fertőzése van, sőt ha jól értelmezem streptococcus eredetű bakteriális fertőzés és némi vashiány.
A tünetei miatt vashiányra gyanakodtunk, az óvodában mindenki beteg, köhög, hányás-hasmenés van + a lányomnak is fáj a torka.
Jól értelmezem?
Nyugtassatok meg kicsit.
Köszi
WBC: Egyéb megnevezés: Leukocita,FVS, WBC
Normál érték: 4 - 10 G/l
Mit mutat?: számukból esetleges fertőzésre lehet következtetni
Ha magas: szteroidhasználat, fertőzés, krónikus gyulladás (pl. Reuma), szívinfarktus, daganat
Ha alacsony: fertőzés, gyulladás, csontvelő megbetegedés, leukémia, autoimmun, egyéb vérbetegségek
Ez befolyásolhatja: dohányzásnál magasabb, kortizon tartalmú gyógyszereknél magasabb, epilepszia elleni gyógyszereknél magasabb, fájdalomcsillapítóknál alacsonyabb, reumára szedett gyógyszereknél alacsonyabb
streptolizin: streptococcusok által termelt vérsejtoldó anyag.
Ennyit találtam róla
WBC: fehérvérsejtszám (magas érték jelezhet gyulladást fertőzés miatt, nyilván ezért vizsgálták), ez az érték határérték-alacsony (nem tudom, hony éves a kislány, lehet, hogy ez neki túl alacsony). mindenesetre bakteriális fertőzésre nem utal.
Anti-STR-O titer: Streptococcus bakt. jelenlétére utal a magas érték, de önmagában nem kórjelző, csak a fertőzés egyéb jeleivel együtt értékelhető.
Szérum transzferrin: ez az egyik szérumfehérje, ami a vas szállításáért, hasznosulásáért felelős. Ez az érték azt jelent, hogy szállítómolekulákak csak kis részéhez kapcsolódik vas, aminek vashiány lehet az oka, persze csk a többi érték ismeretében ítélhető meg.
Itt is utána nézhetsz. Én itt szoktam! Jobbulást!
WBC - white blood cell count, fehér vérsejt szám
transzferrin - transferin, A vérben a vas szálítására szolgáló fehérje.,
antisztreptolizin:
antisztreptolizin titer, antisztreptolizin 0 titer, antistreptolyzin 0 titer anti-streptolysin-0,
normálértékek:
Antisztreptolizin 0 titer < 166 Todd egység
Anti-DNázis B (ADB) 0-4 éves < 170 egység
5-19 éves < 480 egység
> 20 éves < 340 egység
Streptozym negatív
Ezek a kivizsgálások a streptococcuszok által okozott betegségek diagnosztizálására használatosak.
anti-streptolysin-0 367,
Fáj a feje, köhécsel, csillag a következőknél:
WBC 4.3
Transzferrin szaturácia 12.77
Anti-streptolizin 0 titer 223
Légysziiiii
További ajánlott fórumok:
- Szociális gondozó és ápoló tanfolyamra jelentkeztem, valaki tudna segíteni aki már túl van ezen?
- Tudna valaki segíteni, hogy mit jelent az hogy kicsi a méhem, hormonzavaros, és vérzékeny vagyok?
- Tudnátok segíteni laborlelet értelmezésében?
- Mi mit jelent a laborleleten?
- Mit jelent a laborleleten a C reaktiv fehérje ultraszenzitív?
- Vérkép, Limfocita, Neutrofil eltérés, laborleletnél mit jelentenek?