Tudnátok segíteni laborlelet értelmezésében? (tudásbázis kérdés)
Én is kérdezhetek a fórumodban?
Hétfőn megyek orvoshoz, de addig is aggódom. A vérvétel eredménye jó lett, a vizeletben azonban túl sok lett a fehérvérsejt 0-4 helyett 49, a laphámsejt, 0-2 helyett 11, sőt a baktérium is, aminek kevesebbnek kellene lennie 1000-nél, nekem 2518. Azért aggódom még hétfőig is, mert 21 hetes kismama vagyok... Nagyon rossz az eredményem?
Nem folyamatosan szedem ezeket,vasat például több,mint egy éve szedtem utoljára (és csak egy levéllel). Viszont multivitamint nemrég szedtem szintén egy levéllel és elvileg az is tartalmaz valamennyi vasat. Lehet,hogy ez állhat a háttérben.
Az étkezéssel kapcsolatban valóban van problémám,nem igazán változatos. Bár nem eszem sokat,de kevés gyümölcsöt,zöldséget és viszonylag sok szénhidrátot fogyasztok.
Szia!
Igen ha vasat szedsz az megemelheti a vas szintedet. Nem tudom, hogyan teszed de ezeket kúra szerűen szokták szedni nem folyamatosan. Erről minden képpen konzultálj az orvosoddal, hogy akkor kell e egyáltalán szedned, és ha igen akkor mennyit.
Az, hogy nem ettél labor előtt még nem jelzi úgy a szervezeted, hogy éhezteted magad, ha csak hosszú távon nem teszed. A minőségre figyel oda amennyire csak tudsz és egyél változatosan.
Valószínűleg el fog küldeni az orvosod még egy terhelses vércukorra, nem e akkor magasabb a cércukrod. De ha az éhgyomri nagyon alacsony az sem jó. Minden féleképpen beszélned kell az orvosoddal.
Nem csak Tőletek várom a választ,természetesen dokihoz is elmegyek,de ez csak hétfőn lehetséges,és kíváncsi vagyok.
Szóval: bőrgyógyász küldött vér-és vizeletvizsgálatra,mivel erős hajhullásom és hosszabb ideje húzódó,nehezen gyógyuló bőrbetegségem van. Elsősorban a vércukorra és a vasra volt kíváncsi,valószínűleg ezeket sejti a háttérben. A cukor tökéletes,közelebb az alsó határhoz,mint a felsőhöz,a vas viszont magas. 32,2 a felső határ,nekem pedig 41,9. Ez viszont érdekes. Régebben vashiányos voltam,így vas,magnézium és multivitamin tablettákat is szedtem. Elképzelhető,hogy ezek emelhették meg ennyire? Utánanéztem,hogy mik azok az ételek,amelyek vasban gazdagok,és azokból alig fogyasztok. Utánaolvasgattam és van egy öröklődő betegség,de ez kizárható,mivel mindkét szülőnek magas vasszinttel kell rendelkezni,csak úgy öröklődik. Tehát lehet az oka a megemelkedett vasszintnek ezeknek a tablettáknak a szedése?
A másik kérdésem: a vizeletemben acetont mutattak ki,de a vércukor is teljesen rendben van,és a vizeletben is negatív. Olvastam,hogy a másik oka az aceton jelenlétének az éhezés. Ez is érdekes,mert teljesen normális testalkatú vagyok,sőt pár kilótól meg szeretnék szabadulni,de egyáltalán nem éheztetem magam. Vagy ez minőségi éhezés lenne,azaz nem kap meg minden fontos tápanyagot a szervezetem? Vagy esetleg befolyásolhatta az is az aceton kimutatását,hogy mivel a vérvétel ma reggel volt,és éhgyomorra kellett menni,így tegnap déltől már semmit nem ettem,csak ittam. Ezt éhezésnek vette volna a szervezetem? Vagy nem ennyire rövidtávú ez a dolog? :)
További ajánlott fórumok:
- Magyar szavak magyar értelmezése viccesen
- "Ne ítélj, hogy ne ítéltess" - hogyan értelmezed?
- 11 hónapos sokat betegeskedő kisfiamnak szeretnék valami immunerősítő vitamint, tudnátok segíteni?
- Családrajz értelmezésében tud valaki segíteni?
- CT-lelet értelmezésben, tud segíteni valaki?
- Tud valaki segiteni integrált teszt eredményeim értelmezésében?