Családrajz értelmezésében tud valaki segíteni? (tudásbázis kérdés)
Nézd meg azt is mennyire részletgazdag a rajz, ki a legrészletesebb, van e mindenkinek szája/füle. Színes a rajz?
Egyébként az egészséges, ha ő a legnagyobb, meg szerintem az elrendezés amit leírtál, az is rendben van. :)
Elvarázsolt család: a nap, azt jelenti,hogy ők kedvesek,szeretni valóak, vidámak, jól érzik magukat, a virág a szépség és az óvás jelképe,a fa pedig a törzs, a biztonság jelképe, az,hogy egymással összefüggő dolgokat rajzolt az is az egység jele. Ezek alapján vagy nincs gond a családban vagy a gyerkőc egy sémát rajzolt, azt már neked kell kiderítened,hogy melyik igaz.
Tudom,hogy régi a kérdés,de gondoltam hátha segít még.
Ha mindenki mosolyog, akkor megnyugodhatsz, az nagyon jó. A másik jó, hogy a gyerek jól érzi magát a családban, mert magát rajzolta a legnagyobbnak. Tutira figyelnek rá.
Az elvarázsolt családrajzhoz nem értek, nekünk csak ennyit tanítottak az óvóképzőn. De a fa, virág nap mind a gyerekek kedvencei. Szóval szerintem az is jó lehet.
Pl. A gyerek hova rajzolja saját magát. Kihez közel, kitől távol. Ez azt fejezi ki, hogy kikhez érzi közel magát.
Akiket nagynak rajzol, azok a legfontosabbak számára.