Tudna valaki segíteni, hogy laptop vásárlásnál mit jelent, hogy az egyik 320GB a másik pedig 500GB? (tudásbázis)
SSD
hányszor lehet ujraírni a hdd-vel szemben?
A laptopnak van egy bizonyos kapacitasa, hogy mennyi adatot tud tarolni, Minel magasabb ez a szam, annal tobbet.
Ha nem toltesz le filmeket, es szazezrevel fotokat, akkor igazabol az 500 GB-ra talan nincs szukseged.
De ha az arkulonbseg nagyon kicsi, akkor erdemes lehet azt valasztani, ki tudja mit hoz az elet alapon.
A bájt és a bit többszörösei
A számítógép több millió bájtot tárol egy időben, szükséges tehát további egységek bevezetése. A váltószámot úgy kellett meghatározni, hogy az a számítógép (kettő hatványa) és az ember számára (tíz hatványa) is elfogadható legyen. Egy ilyen szám: 210=1024, ami kb. 1000-nek vehető, ha fejben váltunk át. A ma használt egységek:
1024
Bájt =
1 Kilobájt
(KB)
1024 Kilobájt = 1 Megabájt (MB)
1024 Megabájt = 1 Gigabájt (GB)
1024
Gigabájt
= 1
Terrabájt
(TB)
További ajánlott fórumok:
- Szociális gondozó és ápoló tanfolyamra jelentkeztem, valaki tudna segíteni aki már túl van ezen?
- Külső vinyót szeretnék venni.Nem vagyok szaki a témában.Tud valaki segíteni abban, h. mire kell odafigyelnem a vásárlásnál?
- Tudna valaki segíteni, hogy mit jelent az hogy kicsi a méhem, hormonzavaros, és vérzékeny vagyok?
- 2 laptop problémám adódott...tudnátok segíteni?
- Nem jó a laptopom billentyűzete, tudnátok segíteni, hogyan állítsam vissza?
- Toshiba laptoppal kapcsolatban ki tud segíteni?