Willebrand szindrómások, vérzékenyek, ha vagytok, gyertek... (beszélgetés)
a gyógyszertárban azt mondták,hogy a készlet hiány ideiglenes..egyébként ha meg annyira sürgős,akkor elirányítanak a kórházba,mert akkor már minimum ott a helyed:DDDD
nagyon rossz állapotban van a hazai gyógyszer piac...a kormány még többet lefaragott a gyógyszer kasszából..már nincsenek tartalékaik sem a gyógyszergyáraknak sem a betegeknek:((a gyártók és a forgalmazók az országból való kivonulásukat tervezgetik..ezt pár hete hallottam..úgy látszik már meg is kezdték..és sajna nem csak ezekből lesz hiány..ez még a jobbik eset,de képzeld el,ha majd a vérnyomás csökkentőből lesz hiány,vagy szívgyógyszerekből..na az lesz ám majd csak a bajság...
Én is megvagyok. Még kb. 3 hétre való vas tablettám van, utána újra vérvétel. Addig nyugodtan vagyok.
Az injekciót nem is lehet megrendelni? Mi van, ha nagyon sürgősen kellene, mert olyan rossz lenne a véreredménye az embernek?
jól vagyok,köszönöm..
ééééééés teeeeeeeeee???:)
megkérdeztem az injekciót a gyógyitárban és láss csodát..országos hiány cikk...
így nem lesz nehéz nem kiváltani:DDDD
azért,hogy legközelebb is jó legyen:))
ha most jó lesz az eredményem,akkor lehet,hogy elnapolom későbbre az infekciózást..meglátjuk...
lehet,hogy megváltozna..nekem is változott:))
naplómba írtam,kukk meg:))
Bocs!
Nem akartam, hogy ilyen érzések legyenek benned, hisz teljesen alaptalan. Szó sincs róla, hogy valamelyest is miattad lett volna. Megpróbáltam, nem jött be és kész:)))))) Egyébként még az is lehet, hogy 2 hónap múlva nekem is megváltozna.
Hogy haladtok a lakásfelújítással? Eddig olyan jó idő volt, most meg mintha ősz lenne! Legalábbis nálunk.
csak 3 napig lehet szedni..nekem azt mondták..de holnap megyek a hematológiára,megkérdezem..
olyan pocsék érzésem volt,hogy mondtad,hogy nem vagy jól..én mondtam,hogy lehet emelni az adagon,ne haragudj..remélem tényleg nem ez okozta a bajt.nekem mióta szedem,azóta felére csökkent a vérzés és nem nyújtotta meg az idejét..de ha visszaemlékszem,az első 2 hónapban talán..
én is ezt mondtam,hogy ami ki kar folyni,az ki is fog,de aztán nálam változott..5 nap és vége,fele annyi vérzés...
örülök,hogy rendben vagy most már:))
Szia!
Végre túl vagyok a vérzésen. Már 3. napja nem vérzek, elég is volt az a 11-12 nap. Én korábban is tapasztaltam, hogy minél több exacylt veszek be, annál jobban elhúzódik a menszesz ideje. Valamelyik portálon szintén olvastam egy hozzászólótól, hogy ő is ugyanezt érzi. Valószínűleg ritkán fordul ilyen elő és persze az is lehet, hogy semmi köze nincs a gyógyszerhet. Én laikusan úgy tudom elképzelni, hogy a méh nyálkahártya valószínűleg a kevesebb vérzéssel nem tudott leválni a szokott időn belül és ezért húzódott el. Legalábbis remélem. Pedig úgy örültem, hogy jóval kevésbé vérzek, mint eddig. Na mindegy, majd meglátjuk a következő hónapban. Ma menni akartam a nőgyógyászhoz, de rendetlen beteg lévén, most hogy már nem vérzek, így inkább elhalasztottam. Egyébként az exacylt először 3 napig szedtem, majd pedig amikor nem akart elmúlni, inkább erősödött, még 2 napig. Azért örülök, hogy kipróbáltam.
a Exacyl növelése nem csinál ilyet..én első pillanattól így szedem..de ha bele gondolsz,akkor csillapítja és nem előidézi a vérzést..sajnálom,hogy ilyen van,remélem elmúlik és nincs komoly baj...
hány napig szoktad szedni??
én 2..max 3 napig...
Szia!
Most egy kicsit el vagyok keseredve. Nem tudom, hogy a nagyobb dózisú exacyl szedése az oka vagy valami más, de már 10. napja vérzek. Eddig ilyen még nem nagyon volt. Ráadásul nem is úgy néz ki, mintha el akarna múlni:((((
Hétfőre kértem időpontot a nőgyógyászatra. Bár lassan úgy érzem akár az ideggyógyászatra is kérhetnék.
fulladok tőle:((köhögtet..párom ma fűnyírózott.én kint voltam az utcán a ház előtt is volt fűnyírás,azt rendeztem el..mikor beléptem az udvarra,olyan köhögés fogott el...ááááá...
te!
kíváncsi lennék rád:)nem dobsz fel magadról egy képet:)))
a másik naplómba nem szeretnél jönni???szívesen látlak ám ott is:))
"bumeráng" címmel van..várlak ha van kedved:))
nektek is jó hosszú hétvégét:))
Az allergia nem jó, én is az vagyok néhány dologra, a csalánra nem. A nyálkahártyádat bántja vagy bőrkiütéseket okoz? Egyik sem jó. A csalánból az is éppen elég, ha allergia nélkül megcsípi az embert és jó sokáig vakarózhat tőle.
Kellemes hosszú hétvégét ebben szép nyári időben!
de jó,akor már megérte:))és ezt még lehet emelni..3x3 is be lehet venni..de én ezt már sokallom...de attól függetlenül lehet még fokozni...
nem tér vissza a mennyiség és el sem nyújtja,nekem legalább is nem szokta:)
igen,lehet füvet nyírni bőven,de megéri..már nem így néz ki...már egy soron le is lett nyírva,tök jó,mert sok benne a csalán,én meg allergiás vagyok rá:(((
Jó nagy lesz a lakásotok és a hozzá tartozó udvar is. Ott tényleg lehet majd futkározni, meg persze füvet nyírni is.
Már 3. napja szedem a gyógyszert, úgy ahogy te is szeded. Tényleg sokkal jobb, mint ahogy én szedtem. Nekem így is elég jelentős a vérzés mennyisége, de kb fele annak, ahogy múlt hónapban volt. Tök jó! Aztán hogy meddig fog tartani a hossza miután abbahagyom, majd kiderül. Nekem egyébként minimum 7 napig szokott tartani.
:))
3x2 Exacylt be vehetsz..3 napig..ha érzed,hogy már kevesebb,akkor már ne vedd be,de nekem így tanácsolták:))nekem nem lett utána több,miután már nem vettem be a gyógyszert...azt hittem,hogy vissza tér az a mennyiség,ami volt,miután már nincs hatása a gyógyszernek,de nem...
állítólag nem lehet túladagolni,rajta is van a betegtájékoztatón:))
mi most is kertseben lakunk,a pároméknál..
külön szeretnénk menni,most áll felújítás alatt a házunk..3millióért sikerült vennünk egy házat,aminek a lakótere 110nm2..a kert 1300nm2..lesz hol futniuk...idén szeretnénk költözni,de aztán,hogy sikerül-e...meglátjuk..lehet csak jövőre:((
gyere a naplómba..nézd meg:)))"otthon,már nem is olyan rémes otthon" címmel van...
az adatlapomon meg találod a naplóimat...ha van kedved,akkor jelentkezz a többibe is és beengedlek:))várlak:))
pusz:))
Nálatok mikorra várható, hogy kertes házba költöztök és elkezditek a kutyák tenyésztését? Nagy Udvarotok, kertetek lesz? Szerintem is úgy a jó, ha a kutya megszokja azt, hogy be van zárva. Így nyugdotabban el tud menni az ember otthonról, ha kell.
Megjött a menszeszem és bevettem az első 2 exacylt. Várom a hatását, sokat gondolok rád:)))
na ja:DDD
érdekes lesz..azok az új szagok,a frissen kapált föld:))biztosan ellenállhatatlan lesz neki:)))
mi is így fogjuk csinálni..zárt udvar van és a kutyák is zárva lesznek..ezt fogják megszokni:))
igen:))
az exacylt nem lehet túl adagolni,azt mondta a hematológus nő..20 szemet be kellene venni 3 nap alatt.de én ezt sokallom..
a friss föld tetszeni fog neki..ha nincs bezárva,lehet,hogy reggelre akkora aknákat fog nektek ásni,hogy még:DDD
Mi megyünk a lányomékhoz jövő hét végén is. Az ingatlan udvara, ahol laknak, nagyon egyenetlen. Tele van buckákkal, gödrökkel. Csúnya is, füvet nyírni is nehéz és hát a kutya lábának sem tesz jót. Így tereprendezés lesz. Rotációs kapázás, majd fűmag ültetés. Mindemellett, hogy valami jó is legyen, főzünk egy bográcsgulyást. Remélem, hogy az idő is jó lesz.
1-2 napon belül megjön a menszeszem is, jövő hét végére pont jó lesz. Most úgy fogom szedni az Exacylt, ahogy tőled hallottam. Remélem jó lesz.
Úgy látom hasonlóképpen tervezzük a hétvégét.
de jó neked..már én is nagyon várom,hogy meglegyenek a kutyáink:))
jó nagy lesz:)))
dolgozunk a házunknál..megy a felújítás,kertészkedünk,fát vágunk a télire..terepet rendezünk:))
ti????