Vérvizsgálati eredménynél mi lehet az MPV? És ha ez magas 12.8 az mit jelent? (tudásbázis)
Sziasztok!
Lányom harmadik unokámmal várandós. Labor vizsgálatnál az MPV eredménye 0.0 Mennyire veszélyes ha ez, teljes egészében hiányzik a véréből?
Esetleg lehetséges - e, hogy rosszul vizsgálták?
Referencia érték ---> 9,0 - 13,0 <---
anno én is ezt találtam.nekem 2 századdal kisebb a ref értéknél.ha sokkal kisebb,akkor pedig vérzékenység alakulhat ki.
de igazából nem sok jelentősége van,ne ijedj meg!:-)
De nekem ez már Magas értékként van megadva. Mivel lehet a probléma egészségileg?
Korrigált Kalcium 2.16 alacsony
HDL-koleszterin 1.06 alacsony
Transzferrin szaturáció 14 alacsony
Ferritin 10 alacsony
Lymphocyta 23.5 alacsony
MPV 12.8 magas
Van valami egészségügyi romlás? És ha van miben? Mit mutathatnak ezek az értékek?
Találtam neked:
"Az általunk használt automata referencia értékeit alkalmazva a 11,5 fL MPV (median platelet volume, átlagos vérlemezke térfogat) rendben van (ref érték: 7 -13 fL). A megemelkedett érték nem sok mindent jelent, általában a fiatalabb trombociták nagyobbak - tehát vérzés után, amikor több termelődik belőlük, az MPV magasabb szokott lenni."
További ajánlott fórumok:
- Lehet e együtt élni egy férj kalandjaival amik nem jelentenek szerinte semmit?
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Kis rózsaszín (pár mm-es) hernyók (vagy lárvák? ) jelentek meg a lakásomban. Szerintetek mi lehet?
- Terhességet meg lehet állapítani vérvizsgálatból?
- Izotópos vérvizsgálat előtt sem lehet enni-inni?
- Mit jelent az, hogy szeropozitív egy vérvizsgálat?