Versek, mondókák (beszélgetés)
:)
húsvétra éppen a Zakatolón gondolkodom... ha elbírja a nyuszi, lehet,azt hozza :D
Azt a kisfiam is szereti. meg a körbejár az óra tik-tak jár-t... meg az Erdő szélén házikó-t... igaz, ezek dalocskák.
Gazdag Erzsi Meseboltját és a természetesen örökérvényű Bóbitát imádjuk :) vannak ilyen jellegű könyveink... de úgy látom, hogy mostanában már lekötik a kicsit mesésebb versek. Amit meg tudok, abból csak az Öreg néne őzikéje és a Nyúlanyó hísvétja jön be... de már én kezdem unni :) jön be. Sem az Őzanyó, sem, Sünbalázs, sem Három nyulak... semmi eddig... és gondoltam, jó lenne feleleveníteni a gyerekkoromból rémlő sorokat :)
Hát ezeket sajnos nem ismerem. De rengeteg mondóka van.
Nekem a kedvencem a "fújja a fákat a szél. Letör egy ágat, reccs..de ez kézmozdulatos. A kisfiamnak még nincs kedvence. Sok mondókás könyv van, pl. Füzesi Zsuzsa mondókáskönyvei, meg vannak kifejezetten korosztály szerinti nép mondókás könyvek.
Szóval mint írtam, 2 verset keresek.
se nem végig, se nem pontosan, de valamennyire (se :)) megy.
1. Jártam völgyben, jártam dombon,
elvesztettem fényes gombom.
stb, stb...
Vannak benne süni meg róka... meg az evetkék, amik kinevetik az embert... meg a csóka, aki elvitte a gombot... de ennyi
a 2. egy fecskés vers, amiben Fecske Tercsi kicsicsergi, itt a tavasz ficsicseri, örüljön velünk mindenki. Fiókáink mind kikeltek, csivitelve csicseregnek, a fészekből legyet lesnek
stb, stb
valaki??? na?
További ajánlott fórumok:
- Gyermekdalok, mondókák /Megkötés nélkül/
- Olyan mondókákat keresek, amelyekben sok ˝r˝ betű van. Tudnátok segíteni?
- Altatódalok, versek, móndókák a gyermekeinknek.
- Ringató dalok, mondókák
- Honnan szoktatok a gyerekeknek verset, mondókákat, mesét, stb. keresni? Szoktatok mesekönyvet, gyerek cd-t venni a neten?
- Mesekönyv - rövid, de szép mesékkel, versekkel, mondókákkal?