Vérnyomáscsökkentő gyógyszer + kánikula (beszélgetős fórum)
Én nem Hagyom Abba, igaz vannak pillanatok amikor úgymond alacsony 114/77 de ez még azért nem annyira, viszont reggelente meg magasabb még így is, 122/87 ez se magas természetesen, de egyenlore szedem tovább. Felhivtam az orvost, ő szerinte ha ebben a melegben ennyire ment le, nem hiszi hogy lejjebb lemenne
Sajnos az élet megint úgy hozta, hogy van idegeskedni való ( cicám nagyon beteg , leukémiás nagybátyám rosszabbul van) szóval ne adj Isten itt történhet bármi, amitol megint kiugrik a vernyomas - gyógyszer mellett is.
Szerintem is. Igazából a doki nem is akart adni, mert hogy ez csak első fokú hipertónia. De Amikor már felalltam és mozogtam már 150 volt.
Illetve állandóan fájt a fejem!! Hosszú hónapokon keresztül minden nap., senki nem hitt nekem. Azt mondták ennyitől nem fáj.. Azóta meg pikk pakk elmúlt a fejfajas.
140-160 volt főleg /90-vagy felette
Ez pedig sok!
120 körül az ideális.
Nem véletlenül kaptál rá gyógyszert!
116/78 /59
Mindenki ilyen értékekre vágyna!!!
Teljesen egészséges amit mértél!
Vérnyomásgyógyszert nem szokás egyszer bevenni aztán meg nem!
De beszélj az orvosoddal!
Mérni kell a vérmyomást és úgy dönteni.
Nekem ebben a hőségben is 150, így mindegyik gyógyszerem szedem.
2 napja nem szedem, mert még a fél is sok lenne.
100/60. Kávézok, mert szédelgek, viszont gyakran mérem, ha kell azonnal beveszem a gyógyszert.
Én nyáron nagy melegben telkesen elhagyom a vérnyomás csökkentőt.
Kitágulnak az erek a húségtől.
Amit most szedsz adagot felezd meg, ha nem megy fentebb, mint ahogy szeretnéd, szedd így.
Gondolom méred rendszeresen a vérnyomásod, komoly gondod nem lehet akkor.
A nagy melegben lehet, hogy változtatni kell a vérnyomás csökkentők adagolásában.
Ezt az orvossal kell egyeztetned.
Különben a 116/78/59 teljesen jó érték.
Ez teljesen normális érték.
Ne amagas vérnyomáshoz nézd, a 140 már magas.
Kicsit alacsonynak érzem, vagyis nekem előtte se volt az a nagyon magas de problémát okozott. Volt 24 oras vernyomas mérés is, utána kaptam gyógyszert, főleg hogy pánikos is vagyok.. 140-160 volt főleg /90-vagy felette. A diasztoles sokáig lejjebb sem ment, 87, most már az is 80.
Most a meleg miatt aggódom, hogy ez még jobban leviszi.
Illetve a pulzus nekem többnyire alacsony de nem mindig, van hogy 74 is de ez a 55-65 ez olyan kevés...
Sziasztok, érdekelne a véleményetek, magas vernyomasra ( első fokú) szedek egy fél valzartant. ( valzasor40mg) szépen be is állt, de most még lejjebb ment. Holnap felhivom az orvost, bár ez a lejjebb ment ez most 116/78 /59
Pulzus az mas dolog, az gyakran ilyen alacsony, ( 60 - 65) már azt is vizsgálták, nem találtak
semmit. Vernyomasra is kb 6 hete szedem még csak a gyógyszert. De most megszűnt a fő stressz forrás is ami az életemben volt, így még lejjebb ment. Szerintetek lehet most a nagy meleg miatt, ezt is még felezni fogja?vagy ti akik szedtek vernyomas csökkentő gyógyszert, nyáron is ugyanannyit szedtek?
Köszönöm a válaszokat.
További ajánlott fórumok:
- Magas vérnyomásra melyik gyógyszer vált be?
- Magas vérnyomás, mindent csak gyógyszert ne
- Alacsony vérnyomásra gyógyszer vagy természetes gyógymód?
- Magas vérnyomás elleni teendők, gyógyszerek, mi az ami segít?Bármi.
- Abba lehet-e hagyni egyik napról a másikra a vérnyomás csökkentő gyógyszereket?
- Magas vérnyomásra, felírt gyógyszert életfogytig kell szedni. Miért?