Véres széklet - van ok aggodalomra? (beszélgetés)
Az én lányomnál is előfordult párszor-neki szorulása van,és nagyon kemény a széklete,előfordult,hogy úgy kellett kihúzni belőle.
Sokszor erőlködik,és megsérül a hám.
Igyekszem,rostban gazdag élelmiszereket bevinni a táplálkozásába.Sok gyümölcsöt,zöldséget-kevesebb kekszet.
Tegnap este nem hagyott nyugodni a dolog, megitattam vele 2 dl rostoslét, ezután semmi rendelleneset nem tapasztaltam és szerencsére ma sem.
Végülis abban maradtunk a dokival, ha visszatér és tartósan fennáll a vérzés, akkor kerül sor további vizsgálatokra. A gyerekorvos szerint nincs komoly baj, rostosabb ételeket kell fogyasztania.
Mindenképpen jó, hogy látta orvos, mert gondot okozhat ez a probléma pszichésen is, hiszen a gyerkőc a kellemetlen élmény hatására visszatarthatja a székletét és ezzel még nagyobb bajt csinál.
Nagyon köszönöm a hozzászólásaitokat!:) Szép estét kívánok mindenkinek!
Azért egy 3,5 éves kislányt ne hasonlíts egy felnőtt férfihez.
A vastagbél daganat ennyi idős személynél kizárt. Annak a kialakulásához több év szükségeltetik.
Nem véletlen, hogy ha egy vastagbél tükrözés során semmi gyanús dolgot nem talál az orvos /gyulladás, polip/ akkor a következő ilyen vizsgálat elvégzésére 5-10 év múlva kerül sor.
Azért mielőtt teljesen sikerül kétségbe ejteni a kérdés feltevő anyukát úgy gondolom, hogy egy polip nagyon de nagyon ritkán alakul ki egy pár éves gyereknél.
Én leginkább azt tudom elképzelni, hogy a keményebb volt a széklete a gyerkőcnek és ez felsértette a végbelét. És ez okozta a vérzést.
Mutassa meg az orvosnak megnyugtatás képen, de ebben a korban a komolyabb betegségek lehetősége szinte egyenlő a nullával.
Már csak azért is mert a komoly bélbetegségek nem egyik napról a másikra alakulnak ki az ember szervezetében.
Köszönöm mindenkinek, remélem, tényleg semmi komoly...
Sajnos a széklete elég kemény, viszont csak az itthoni étkezését tudom felügyelni. Sok levest és folyadékot is iszik, ha itthon van. Nyilván a napköziben nem akkor iszik és nem annyit, amennyit igényelne.
Most azon agyalok, hogy székletlágyítót adok neki.
Az aggodalom onnan ered, hogy pár éve anyukámmal ugyanez volt a helyzet, nála azonban polipot találtak.:(
Ha tényleg véres a széklete, akkor nincs olyan, hogy a múlt héten is, és ma is. Közte pedig nem.
Szerintem valami olyat ehetett, amitől olyannak látszott, mintha véres lenne a széklete.
Szerintem kizárt, hogy vér lett volna, de attól függetlenül, elviheted orvoshoz.
Az eredményre nagyon kíváncsi vagyok.
Ne légy annyira ideges,lehet,hogy teljesen ártalmatlan dologtól van véres széklete.
Lehet,hogy nem is véres a széklete,csak annak látszik.Te magad nem is láttad,tehát lehet,hogy nincs is semmi gond.
Talán valami olyant evett,ami véres széklethez hasonló nyomot produkál.
Gondold végig,mit evett/ivott a kislányod az elmúlt napokban.
Nincs aranyere?
Piciknek is lehet sajnos.
3,5 éves kislányomnál a napköziben véres székletet észleltek ma és a múlt héten is (sajnos csak ma szóltak). Itthon ezt nem tapasztaltam. A lányom nem panaszkodott, hogy fájna valami, és jó étvágya is van. Holnap viszem orvoshoz. Mi lehet ennek az oka? Néha már rosszra gondolok...kezdek nagyon ideges lenni...
Ha valakinek volt hasonló tapasztala, vagy tud segíteni, előre is köszönöm, ha megosztja velem.
További ajánlott fórumok:
- Kisfiam széklete 2. napja nyálkás, inkább lágy széklet. Tegnapelőtt volt benne egy kevés halvány véres valami. Szerintetek mi lehet ez?
- Nyálkás kicsit véres széklet 4 hónapos csecsemőnél!
- 17 hónapos kisfiamnak picit véres a széklete, volt már valakinek ilyen?
- Véres széklet a baromfinál-házi gyógymód?
- A véres széklet mitől lehet?
- Véres széklet Covid után