Kisfiam széklete 2. napja nyálkás, inkább lágy széklet. Tegnapelőtt volt benne egy kevés halvány véres valami. Szerintetek mi lehet ez? (tudásbázis kérdés)
ez ebben a korban így szokott lenni
pl én kiskoromban kihánytam a betegség végén.
bocsi a naturális részletekért.:-)
reméljük,h a gyogyi használ majd!
Hát ezek közül evett virslit, tegnap meg egy fél palacsintát, de a palacsinta evészet előtt már megvolt ez a tünet. Akkor inkább a virsli??
Na de voltunk közben a dokinál is, és normafloret kell neki szedni, és még írt fel neki valami béltisztítót amit 3 napig kell szednie.
Nálunk ugyan ezen tünetek voltak, szóról szóra.
Csirkehús okozta és a szélketminta alapján campylobakter volt :(
antibiot.kapott rá, 2-3 nap alatt el is múlt.
egyéb csirkés étel???
pl.: rántott csirke,zöldség, párolva, virsli (baromfi) csirke máj, ?
aztán gondolok még: palacsinta, piskótás sütemény?
Szia Niki!
A gyermekednek a tünetek ű a alapján étel eredetű a hasmenés, melyet feltehetően tojásos, csirkés ételek okozzák.
Széklet minta mindenképp, mert ha campylobacter vagy salmonella arra célszerű antibiotikumot adni, hogy ez a kórokozó minél előtt kiürüljön a bélrendszeréből.
Fertőtlenítésre figyelj most különösen.
így van és ha nagyon komoly baj lenne,biztos,h fájdalmas tünete is lenne,pl a hasa fájna.
de az biztos,h a doki néni fogja tudni,h mi a teendő
csak azért kérdeztem,h milyen a táplálkozása,de akkor már mindent eszik,gondolom.
szerintem ne ijedj meg,add neki a probiotikumot,attól baja nem lesz.A gyógyszerek tönkre teszik a bélflórákat,ezért is lehet más a széklete
ahan,szerintem is adj neki probiotikumot!
de a doki néni mondja majd meg a tutit,bár lehet,h kér székletmintát is
hány éves?
gondold végig,h miket evett!(?)
Szia!
Nem tudom mitől lehet, de amikor nálunk volt hasonló, 1-2 hétig probiotikumot adtam neki, és rendbe hozta.
További ajánlott fórumok:
- Fél éves kisfiam széklete kemény, nagyon megküzd vele. Mit tegyek?
- Kisfiam széklete időnként egy nagy adag habos nyálka, mi lehet a baj?
- Pasztás, ragadós a 6 hetes kisfiam széklete, ezért nehezen tud termelni a pelusba. Mi a megoldás?
- Baj ha a kisfiam széklete nagyon sötét (zöldes) már pár napja?
- 21hónapos kisfiamnak nyálkás a széklete két napja, mitől?
- Létezik az, hogy a kisfiam tegnapelőtt esett el a biciklivel, nem is fájlalta a kezét, ma délelőttre meg betagadt?