17 hónapos kisfiamnak picit véres a széklete, volt már valakinek ilyen? (beszélgetés)
Voltunk délelőtt az orvosnál és azt mondta ez csak egy kicsi végbél berepedés lehet belülről mivel a széklet nyálkás részében található a vér és nincs semmi komolyabb tünet mint pl. kiütés,láz..stb.
Javasolta, hogy neogranormon kenőcsből lázmérő segítségével egy kicsit juttassak a fenekébe illetve szedjük egy 1hétig a lactiv baby-t.
Szia!
A véres székletnél általában valóban minden orvos az ételallergiára gondol először. Az én kisfiam ugyan sokkal kisebb még, de reflux betegsége okán figyelnünk kellett a székletét, mert állítólag nagyon gyakran okozza a tejallergia ezt a kellemetlen dolgot és mivel szoptatom, nekem is tejmentes diétát kell tartanom. Ennyi idős korban, ha jól tudom, a gasztroenterológián már csinálnak étalallergia vizsgálatot. Remélem azért semmi komoly!
Én almát, krumplit, répát, rizst adtam akkor, ezek amúgy is fognak. Tápot is simán, csak a tejalapút kellett még kerülnünk.
Remélem Nektek is bejön!
A kisebbik lányom is hasonló problémával küzdött pár hete...
Vagy az erőlködéstől vérzik, vagy kemény a széklete és felsérti a végbelét. Rostdús táplálkozás és sok folyadék, ha szükséges, székletlágyítót is használhattok. Ha a tünetek tartósan fennállnak, akkor kezdik csak kivizsgálni a manót. Nálunk erre szerencsére nem került sor, biztosan nálatok sincs semmi komoly baj.:)
További ajánlott fórumok:
- 5 éves kisfiamnak ki akarják venni az orrmanduláját.Ha van tapasztalatotok kérlek segítsetek.Picit izgulok, hogy jól döntünk e, ha engedjük!
- Kisfiam széklete 2. napja nyálkás, inkább lágy széklet. Tegnapelőtt volt benne egy kevés halvány véres valami. Szerintetek mi lehet ez?
- 21hónapos kisfiamnak nyálkás a széklete két napja, mitől?
- 32 hónapos kisfiamnak 4 naponta van széklete, tud valaki ajánlani valamit amitől helyre áll a széklete?
- Mitől zöld a széklete 5 és fél hónapos kisfiamnak?
- Másfél hónapos kisfiamnak mióta tápszert is kap, nehezebben van széklete, van esetleg valami tipp, bevált módszer?