Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok? (tudásbázis)
Köszönöm szépen Penelope! 😊
Neked is sok sikert kívánok a babához/babákhoz! 🍀
Köszi, Nyuszmó! Nem kell a legrosszabbra gondolni, de a kivizsgálás nem árt. Az egészségügy malmai bizony lassan őrölnek, tapasztaltam, úgyhogy jól tettétek, hogy belevágtatok.
Sok sikert a babához! Küldök neked egy szerencsehozót. ;)
Szia!
Sajnálom, hogy nem sikerült. 😢
Ahogy olvastam, ti már nagyon sok mindenen keresztül mentetek eddig is.
Sok-sok erőt és kitartást kívánok az előttetek álló teendőkhöz. Remélhetőleg hamarosan kopogtat majd a gólya. 😉 🍀
Mi tavaly június óta próbálkozunk a párommal, hogy összehozzuk az első bébinket. Most nyáron elkezdtük a kivizsgálásokat. Csak lassan haladnak a dolgok. A dokik is szabadságon voltak. Épp a jövőhétre van időpontunk dokihoz, hogy kiértékelje a leleteinket.
Remélem, hogy nem kell inszemre vagy lombikra mennünk.
Azért olvastam a fórumot, mert a 12. napi uh-on 5mm volt a méhnyálkahártya vastagsága és érdekelt, hogy hogyan lehetne növelni.
Sok sikert kívánok nektek! 😘 🍀
Szia Nyuszmó,
sajnos a megfelelő vastagság ellenére sem sikerült a múltkori transzfer.Augusztus 20-án volt a második ET-m, most várakozom, hátha velem is megtörténik a Csoda. Köszönöm a négylevelűt, remélem, szerencsét hoz. Te is lombikos vagy?
Szia Penelope!
Már régebben is olvastam a fórumot. Most épp idetaláltam megint.
Mi újság veled és a kis eszkimókkal? Ha szabad így ismeretlenül érdeklődni?
Sziasztok, jó híreim vannak: bevált a legutóbbi kezelés. Az előző ciklusban már el kellett kezdenem a Pentoxifillint, majd az új ciklus 1. napjától Gonapeptyl injekció (összesen 7 db.), a 2. naptól Cyclo-Proginova (ösztrogén), Climara tapasz, napi 400 egység E vitamin folytatása, ehhez önszorgalomból még szedtem a Q10-et, és időnként az L-Arginint, amikor bírta gyomrom. Az eredmény 8,9 mm-es endo a 14. napon, majd az Embryogenes méhinfúziót követően a nyálkahártya 10 mm-re hízott. :)
Így most transzfer után vagyok, 2 kis eszkimókával odabent, már csak teherbe kellene esnem valahogy... :)
Szia Penelope, fel a fejjel..dokit váltani egyszerűbb. Merre élsz?
Nekem így néz ki a ciklusom: 3-7 nap closti, 7-8. nap merional. Elvileg ugye a closti vékonyít (nekem olyan 6.5 környékén volt most, régen, amíg nem használtam Women's creamet 5 körül volt, 9 cn-kor). A dokim szerint a Merional is segít vastagítani a méh nyálkahártyát és a progeszteron pótlás is. Én utrogestant kaptam a 15 cn-től, 2x2 gyöngyöt. Ha jól emlékszem olyan 7.6-v.7.8-ra vastagodott egyébként 14 cn. Elvileg a beágyazódáskor kellene minél vastagabbnak lennie (gondolom én).
Köszönöm, hogy itt vagytok, és megpróbáltok segíteni.
Már jó ideje azt érzem, hogy ha meg akarom oldani ezt a problémát, akkor a saját kezembe kell vennem a dolgot. Egy idegent soha nem lesz annyira motivált a problémám megoldásában, mint én magam - még akkor sem, ha történetesen orvos az illető.
És konkrétan, milliméterekben kifejezve mit jelent az, hogy jobban bevált nálad a progeszteron? Mennyit vastagodott utána az endometriumod? Bocsi, hogy így kikérdezlek... :)
Csillag, neked "csak" az üdvözlést címeztem. :)
Kedves AKriszta, köszönöm!! Az én orvosom vajon mi a bánatért mond le az adott ciklusról már az ösztrogén-fázisban??? Egyetlen egyszer sem próbálkozott a progeszteronos verzióval. :((
Leírnád kicsit bővebben, hogy nálad hogy néz ki a helyzet? Pl. a ciklus 12. napján hányas az endometriumod? Az orvosaid szerint hányadik ciklusnapon kell meglennie a min. 8-as nyálkahártyavastagságnak? Az enyémek szerint a 14-en.
Szia Penelope, köszönöm a fogadást.
A progeszteronnak a hatására a méhnyálkahártya megvastagszik és átalakul, alkalmassá válik az embrió befogadására, a beágyazódásra, illetve segíti a beágyazódott embrió további fejlődését, a terhesség megmaradását.
Információ erről sok helyen található, pl ezeken az oldalakon:
Progeszteron 91,2 nmol/L
follikuláris fázis : 0,98 - 4,83 nmol/l
luteális fázis : 16,40 - 59,02 nmol/l
posztmenopauza : <0,25 - 2,48 nmol/l
I. trimeszter : 15,04 - 161,35 nmol/l
II. trimeszter : 61,72 - 144,05 nmol/l
Lányok,
Nekem is nagyon vékony volt a méhnyálkahártyám, és a closti még levékonyította olyan 5-6-mm-re eddig. Ebben a hónapban a Closti után 7-8. napon merionalt szúrtam, ettől 7.8 mm lett ovu körül!
Emellett én még méhpempőt ettem (1/2 órával étk. előtt reggel), ill. vörösbort iszom 1-2 dl-t.,Q10-et, E vitamint szedek.
A 15.naptól a progeszteron pótlás is segít vastagítani, nekem jelenleg 91-es a progi szintem, 20 cn, inszem után.
Hát, egyelőre valami fertőzéssel kínlódom, és vastagodás helyett még inkább "vékonyodtam".:((
Elképzelheted, mennyire kibuktam, amikor kiderült... Nagyon-nagyon remélem, hogy a gyulladás miatt lett rosszabb az eredmény, és rendbe jövök. Muszáj! várnak a babácska-jelöltjeim.
Utána kell néznem a fagyöngynek, köszi az ötletet. Most az Arwen illetve Aviva tornán filózok, el akarom kezdeni valamelyiket, mert elvileg minden jó, ami fokozza a medencében a vérbőséget. Csak fogalmam sincs, melyik lenne jobb az én problémámra... Valaki nem tudja véletlenül??
Bújtam Maria Treben gyógynövényes könyvét, és akkor bukkantam a fagyöngyre. Eszembe jutott, hogy azt én is szedtem csepp formájában. Ez is Gyuri bácsis dolog. Azt írja, hogy erősíti a méhfalat és segíti a megtapadást. Persze, ha alacsony a vérnyomásod, akkor ez nem jó.
Azért majd írd meg, hogy "vastagodsz-e" valamitől, és mi az a csodaszer. :)
További ajánlott fórumok:
- Pozitív HCg, vékony méhnyálkahártya, UH nem mutat semmit
- Vékony a méhnyálkahártyám!!!
- Menstruációm utáni 11. napon az uh azt mondták vékony méhnyálkahártyám van. Most viszont 10 napja hogy késik a mensim.
- Clostilbegyt gyógyszertől vékony méhnyálkahártya? Szép tüszők?
- Yadine és vékony méhnyálkahártya?
- Tubanis az endometriózis kezelésére, Visanne?