Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Vegyes vágott savanyúság recept

Vegyes vágott savanyúság recept

A Vegyes vágott savanyúság hozzávalói:
1 kg káposzta (fehér)
4 db lilahagyma
1-2 piros paprika

3 evőkanál cukor
4 evőkanál ecet (10%-os)


A Vegyes vágott savanyúság elkészítési módja:
A káposztát nagyon, de nagyon vékonyra kell gyalulni és be kell sózni. A megtisztított hagymát nagyon vékonyra kell vágni és be kell sózni. A paprikát nagyon vékonyra kell vágni és a káposzta (azaz a tál oldalában) be kell sózni. Legalább 20 percig állni kell hagyni, majd jól átgyúrni és kicsavarni. Fél liter vizet össze kell keverni 3 evőkanál cukorral és 4 evőkanál ecettel. Majd bele kell tenni a (szinte) szárazra csavart káposztát, hagymát és paprikát és jól össze kell keverni, a zöldségeket jól bele kell nyomkodni a lébe. Már ilyenkor is finom, de ha érik, még jobb lesz. Hűtőben 2-3 napig tartható el.

- Nyáron uborkát is lehet tenni a vegyes vágottba, de akkor kihagyjuk belőle a paprikát.
- Ha vöröshagymával csináljuk, akkor a hagymát lehet sózni a káposzta szélében. Lilahagymát azért külön sózzuk, hogy ne színezze rózsaszínre az egész vegyes vágottat.
- A vegyes vágott akkor jó, ha friss, vékony levelű káposztából készül, a torzsát vastagon ki kell vágni és a káposztát nagyon, de nagyon vékonyra kell gyalulni.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A vegyes vágott savanyúság elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook