Vegyes vágott savanyúság recept
A Vegyes vágott savanyúság hozzávalói:1 kg káposzta (fehér)
4 db lilahagyma
1-2 piros paprika
só
3 evőkanál cukor
4 evőkanál ecet (10%-os)
A Vegyes vágott savanyúság elkészítési módja:
A káposztát nagyon, de nagyon vékonyra kell gyalulni és be kell sózni. A megtisztított hagymát nagyon vékonyra kell vágni és be kell sózni. A paprikát nagyon vékonyra kell vágni és a káposzta (azaz a tál oldalában) be kell sózni. Legalább 20 percig állni kell hagyni, majd jól átgyúrni és kicsavarni. Fél liter vizet össze kell keverni 3 evőkanál cukorral és 4 evőkanál ecettel. Majd bele kell tenni a (szinte) szárazra csavart káposztát, hagymát és paprikát és jól össze kell keverni, a zöldségeket jól bele kell nyomkodni a lébe. Már ilyenkor is finom, de ha érik, még jobb lesz. Hűtőben 2-3 napig tartható el.
- Nyáron uborkát is lehet tenni a vegyes vágottba, de akkor kihagyjuk belőle a paprikát.
- Ha vöröshagymával csináljuk, akkor a hagymát lehet sózni a káposzta szélében. Lilahagymát azért külön sózzuk, hogy ne színezze rózsaszínre az egész vegyes vágottat.
- A vegyes vágott akkor jó, ha friss, vékony levelű káposztából készül, a torzsát vastagon ki kell vágni és a káposztát nagyon, de nagyon vékonyra kell gyalulni.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. nov. 17. 19:13
A vegyes vágott savanyúság elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.