Sütőtökös gnocchi sült zsályával és vajjal recept
A Sütőtökös gnocchi sült zsályával és vajjal hozzávalói:1/2 kisebb kanadai sütőtök
1 tojás
kb. 20 dkg liszt
nagy csipet só
friss zsályalevél
5 dkg vaj
A Sütőtökös gnocchi sült zsályával és vajjal elkészítési módja:
A sütőtököt megsütöm, kikaparom a húsát és megvárom, amíg teljesen kihűl. Ezután a tojással és a liszttel összegyúrom. Először csak a fele lisztet teszem hozzá, hogy megnézzem, mennyit vesz fel és utána adagolom még a többit. Ruganyos, liszttel könnyen formálható tésztát kell kapni. (Tulajdonképpen ez a krumplinudli változata, amikor krumpli helyett sütőtököt használok.) A tésztából gnocchikat, azaz nudlikat formázok, először hosszú kígyót sodrok, amit 1, 5 centis darabokra vágok és hogy szebbek legyenek egy villa hátán is áthempergetem. Forró, lobogó vízben kifőzöm a gnocchikat. A vajat megolvasztom a serpenyőben, megsütöm benne a friss zsályaleveleket. Miután a zsályaleveleket kivettem a gnocchikat is átpirítom. Végül sült zsályalevéllel együtt kerül az asztalra.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. nov. 16. 19:10
A sütőtökös gnocchi sült zsályával és vajjal elkészítési módja és hozzávalói.