Védett szerintetek a gyöngyvirág? (tudásbázis kérdés)
Nem a témához kapcsolódik. Az orgona is hamarosan (el)levirágzik. Tudjátok hogyan lehet úgy vázában tartani hogy sokáig éljen?
A fásszárúakat kalapáccsal " szétkalapálják " a végét ami a vázába lesz, és persze a vizet könnyebben szívja ezért.
>azert a sulinetes oldalak hitelessege kicsit >megkerdojelezheto...
Ezzel nem értek egyet.
A véleményedet mire alapozod?
azert a sulinetes oldalak hitelessege kicsit megkerdojelezheto...
szerintem maga a gyongyvirag nem vedett, de egy novenytarsulasban lehet az, mondjuk egy vedett erdoreszletben
idézet az előbbi linken található dokumentumból:
A hajdani ligeterdők helyére telepített nyárasok gyepszintje megőrizte az egykori erdők eredeti fajait, ezért koratavasszal lenyűgöző virágpompában díszlenek. Több 100 m2-es foltjai nyílnak az illatáról már messziről felismerhető odvas keltikének (Corydalis cava), vagy a védett gyöngyvirágnak (Convallaria majalis).
És mi van akkor ha a saját kertjében szedi.Nálunk is van a kertben gyöngyvirág,szedtem is már 2 csokorral a temetőbe most a legszebb.Ne gondoljunk mindjárt a legrosszabbra,hogy a nénikék egyből a természetben virágzó védett növényeket árulják a piacon vagy egyéb helyeken.
A mi kertünkben is van hóvirág gyönygyvirág,biztos mások is szeretik ezeket a virágukat a saját kertjükben termeszteni.
Ne írjuk már le Őket elsőre.
nyilván nem szabad gyöngyvirágot árulni, mint ahogy pl hóvirágot sem.
csak hát ugye nem mindig jár arra az erdész v vadőr vagy nem tudom ki bünteti a rongálókat az erdőben...
írta valaki alább, hogy nem érti miért védett, hiszen olyan sok van az erdőben. hát, a sok az relatív. gondoljátok el, ha minden kiránduló csak öt szálat tép le és visz haza, akkor mennyi ideig tart az a sok virág? és ugye amit idén leszedtek, ott jövőre már nem nő. :(
Köszi, megtaláltam én is.
Én sem tudtam róla.
Itt több helyen is megtalálható, hogy védett :-(
Pedig szerintem rengeteg van belőle, ezért nem értem, hogy miért az
További ajánlott fórumok:
- Ha valakinek a macskája védett madarat öl le, a gazdi felelősségre vonható?
- Mikor kapom meg a védettségi igazolványt?
- Hogy fog működni az antitesten alapuló védettséget igazoló papír megszerzése?
- Homoki Nagy István:Cimborák nádiszélben vagy a Gyöngyvirágtól lombhullásig..emlékszik rá valaki?
- Ismeri valaki ezt a népdalt? Gyöngyvirággal illatozik már az egész ország. Kellene a szövege.
- Tudja valaki hol kaphatok szárított gyöngyvirágot?