Vannak köztetek, akik használnak a főzéshez REMOSKÁ-t? (beszélgetés)
Köszönöm a sokrétű választ,sokat segítettél vele.
Pl.fogalmam sem volt,mi célt szolgál a kis fém kereszt. Ezek szerint arra kell tenni a húst,ha zöldséggel sütöm?
Bármit meg lehet benne főzni, vagy sütni.
Húslevest például nagyon finomat lehet készíteni benne. Beleteszel minden hozzávalót egyszerre az edénybe, felengeded vízzel, és bekapcsolod. Arra kell figyelni, hogy háromnegyednél több folyadék ne legyen, mert odaéghet a Remoska tetejéhez, miközben forr.
Nagyon finom lesz pld. a rakott kel, a burgonya és minden hasonló. Akkor kész, ha a tetején a tejföl megsült.
Csirkét egy egészet szoktam sütni benne. Besózom a húst, egy pici olajjal lelocsolom a csirkét (kb. 2 evőkanálnyival) és a csirke korától függően háromnegyed, vagy 1,15 óra alatt készül el. Semmi vizet, vagy húslét nem kell tenni alá, enged annyi levet, hogy finom puhára sül.
Ha zöldséges szelet húst sütök, akkor viszont azt az átlós fémlapot teszem bele, és arra teszem a hússzeleteket, hogy a hús közelebb legyen a fedőhöz, hogy egyszerres süljön meg a hús és a zöldség.
Tortát is szoktam készíteni benne. Akkor kell használni a Remoskához azt a kuglóf-szerűséget, amit adtak hozzá. Ugyanúgy kivajazom-lisztezem az edény alját és öntöm bele a tésztát - viszont csak a felét, mert a duplájára feljön, és hogy ne érjen a fedőhöz. Így lesz két tortám, amelyiknek a közepe lyukas. Abba pld. gyümölcsöket lehet halmozni.
Nézd meg ezt a fórumot is:
hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=17488
Hát ez nem semmi ár! Nem is tudtam,hogy ilyen értékes dolgot mellőztem a főzésben több,mint két,de inkább három évtizeden át.
Még az akkori Csehszlovákiában vettem potom pénzért.
Közepes mérte,így egy 4 tagú családnak nem nagyon lehetett benne főzni.Most már csak ketten vagyunk,ezért is gondoltam arra,hogy ki kellene próbálnom,mit tud ez az un. csodamasina.
Van egy kb.20-25 éves,de talán soha nem használt remoskám. Sajnos,nincs meg hozzá a leírásom,és nem tudom,hogyan kell használni.Pedig nagyon szeretném.
Tudnátok esetleg használati tanácsot adni és recepteket küldeni?
További ajánlott fórumok:
- Szexuális segédeszközök a házasságon belül, hvagy:használtok, használnátok?vagy esetleg nem?
- Mely szemránckrémek használnak?
- Milyen fegyelmezési módokat használnak az iskolákban?
- Miért használnak az emberek egyre kevesebb dezodort?
- Több köhögéscsillapítót is próbáltunk és nem használnak, mit tegyek hogy elmúljon 3 évesem köhögés?
- Visszatérő hólyaghurutom van, szedem a tőzegáfonyát, kaptam Cifrant meg Monuralt de nem nagyon használnak, mit tegyek?