Vannak a peteérésnek tünetei? (tudásbázis)
Sziasztok!
Én is épp peteérés körüli időszakban vagyok. Maybe Baybe mikroszkóp napok óta tiszta páfrány, Corax ovu teszt mára lett erős 2 csíkos pozitív. Derekam majd leszakad. Délutánra már rózsaszínes (véres) váladék is megjelent. Előző hónapban nem voltak ilyen durvák a tünetek, csak egy kis hasfájás és poz. ovuteszt jelezte.
Normális, hogy most ennyire erősek a tünetek?
Konkrétan úgy érzem magam mint egy tenyészállat. (Elnézést kérek azoktól akiket ez a kifejezés zavar.)
Ti is éreztetek ilyen erős tüneteket? Mi a teendő ilyenkor? Nálatok mennyi ideig tart? Gyógyszert nem szeretnék bevenni, ha egy mód van rá.
Előre is köszönöm, ha válaszoltok!
A nőgyógyászom elutazott és most itt parázok...
Szia!
Normális de inkább vagy peteérés vagy beágyazódásos vérzés lehet...
Azt szeretném kérdezni, hogy normális-e, ha a peteéréskor a nyákos váladék nagyon enyhén rózsaszínes, talán picit véres?
Előtte tornáztam, és lehet kicsit túlhajtottam magam. Lehet, hogy attól van?
Sziasztok! egy kérdés lenne.. :) tervezünk babát párommal de még nem most. azt beszéltük,h jövőre. Viszont két napja nagyon elkezdett érdekelni a téma. nem is értem miért.. eddig is bennem volt,h ok majd gyerek stb. de most rákattantam :P mert igazából valamit érzek... a naptárak, kalkulátorok szerint most elsejétől egészen 7-8 ig mondja, h nagy a teherbeesés kockázata. láttam több oan kalulátort is amin azt mondja,h 6-8 ig nagy. kicsit kusza lett most a dolog.. 1-3 áig naon magas votl a libidóm. aztán tegnap hasszurka, hasfeszülés, ma meg úgy feszül egész nap az alhasam mitn a fene és totál felvaok fújódva..
most akkor mikor lehetséges a peteérés? megvolt már vagy a napokban lesz , van? ha tudtok közelebbit azt megköszönöm :) igazából sokat voltunk együtt az elmúlt napokban. sztem a mait is megpróbálom hátha. :) már kezdem beleélni magam a témába. valami érzés fogott el de keményen :9 igazából mindig úgy voltam vele,h én majd azt tudni fogom és majd akkor leszek terhes és nem előbb stb..
Sziasztok, remélem olvas itt még valaki, mert lenne egy kérdésem.
Az lehetséges, hogy én fogamzásgátló alatt is érzem és tapasztalom a peteérést? Ma pl.: barnás tojásfehérje szerű váladékot fedeztem fel és fáj az alhasam is enyhén. Viszont nem esem teherbe, mert szedem a tabit, akkor hogy lehet, hogy mégis érzem vagy ez nem az??
Köszi előre is!!
Sziasztok!
Jó tudni, hogy mások is tapasztalnak hasonlót.
Én is megérzem, szinte minden hónapban, hasfájás, szurkálás, derékfájdalom és ami a legérdekesebb az a hasmenés. Jó idő eltelt mire rájöttem, hogy ez is mindig pont peteéréskor jön rám. Már nem tudtam semmire visszavezetni, nem ettem semmi olyasmit, nem volt bélfertőzésem...és most már tudom, hogy menetrendszerűen peteéréskor jön a hasgörcs és a hasmenés. Sőt sokszor hányingerem is van, fejfájás...olyan érzés kicsit mint menstruáció előtti napokban, de mégsem pont úgy fáj. Nagyon érdekes. Ja, és ami a legfontosabb, mindez 30 éves kor után kezdődött, előtte nem is figyeltem, hogy mikor van peteérésem. Viszont ahogy "öregszem" egyre erősebbek a tünetek, a menstruációt is egyre nehezebben viselem. Ti tapasztaltatok hasonlót?
babanet.hu-n találtam:
Kérdés:
Meddig el a női petesejt az ovulációt követően? Én már találtam 12 órától egészen 72 óráig adatokat.
Válasz:
A petesejt a kilökődéstől számítva ÁTLAGOSAN 24 órát él. Mivel "szembe forgalomban" közlekedik a férfi ivarsejtekkel, általában 24-36 óra közé tehető a tényleges fogamzóképes periódus egy ciklusban.
sziasztok!
feljár még valaki ide? lenne egy kérdésem!
április 12én jött meg,tegnap sokszor szúrt a jobb oldalon a petefészkemnél,ha az tényleg peteérés akkor ha ma akció van lehet még baba?
Szerintem az nem jó, hogy ilyen rövid, mert akkor nem tud a méh nyálkahártya kellően megvastagodni, nem sikerülhet a beágyazódás.De ha bizonytalan vagy,akkor feltétlenül kérdezd meg a dokidat, mert ő szakavatottabb ebben a témában.
Ja és nem akarlak megijeszteni!
A menstruációs ciklus működése:
Menstruációs ciklus a termékeny korban lévő nőknél kialakuló méhnyálkahártyának a változását jelenti.
A menstruációs ciklus a két menstruáció első napja között eltelt időszak.
A ciklus első napja a menstruáció első napja.
A szabályos ciklus 28 napos (egy holdhónap), a menstruáció telihold időszakában jelentkezik.
Szabályos ciklus esetén a peteérés, vagy ovuláció a ciklus 14. napján van. A peteérést 14 nap múlva követi a menstruáció. Peteérés szükséges a természetes úton történő megtermékenyüléshez, ld. "Természetes születésszabályozás".
Menstruációs ciklus öt fázisból áll:
- Postmenstruációs fázis: menstruációs fázist követő 4-5 napos időszak.
- Poliferációs fázis: ösztrogén hormon hatásra a méhnyálkahártya növekedési szakasza.
- Szekréciós fázis: a méhnyálkahártya peteérést követő szakasza, sárgatest hormon hatásra alakul ki.
- Premenstruációs fázis: menstruáció előtt 2-3 nappal a sárgatest sorvadásával a méhnyálkahártya sorvadása jellemzi.
- Menstruációs fázis: a méhnyálkahártya leválásával együtt járó vérzést jelenti, rendszerint 4-5 napig tart, 7 napnál nem tarthat tovább.
Forrás:www. nogyogyaszat.eu
Szia!
Igen, lehetséges.De akkor figyeld meg, hogy a peteérés után hányadik napon fog megjönni, mert ez általában 14 nap.Tehát, Te lehet,hogy azt hiszed, hogy késik, de közben meg nem.Hú, elég érthetetlenül írtam le, de remélem érted.
Nekem néha olyan intenzív peteéréseim vannak, hogy konkrétan van, amikor kellemetlen. Sokáig nem éreztem, de ahogy közeledtem a 30-hoz, egyre erősebb lett a dolog. Arra már rájöttem, hogy az egyik petefészkem lustább, mint a másik, és van, amikor egyszerre dolgozik mindkettő.
Amúgy, én is vizesedek is érés előtt. Legutoljára még a derekam is fájt, alig bírtam tartani magam annyira. Aztán másnapra semmi bajom.
Sziasztok!
Valóban lehet érezni", de én pl-ul csak minden 2.hónapban érzem, csak az egyik oldalon. A másik olalt és a másik hónapban már nem.
Én is érzem, felpuffadok, fáj a mellem és a hasam.
Menstruációkor pedig semmi bajom.
További ajánlott fórumok:
- A méhszájsebnek milyen tünetei vannak? Aki már meggyógyult, az is írjon!
- Milyen tünetei vannak a füves cigizésnek?
- Milyen tünetei vannak a vékonybél gyulladásnak?
- Milyen tünetei vannak a vetélésnek?
- Kisfiamnak autisztikus tünetei vannak, hová vigyem?
- Mikor érdemes terhességi tesztet végeznem egy lehetséges késői peteérésnél?