Vaníliás-diós kifli recept
20 perc
A Vaníliás-diós kifli hozzávalói:
Tésztához:
50 dkg liszt,
2,5 dkg élesztő
3 tojássárgája
10 dkg cukor
15 dkg vaj
1,5 -2 dl tej
csipet só
Töltelékhez:
1 csomag vaníliás főzőpudingpor
3 dl tej
10 dkg cukor,
10 dkg dió
A Vaníliás-diós kifli elkészítési módja:
Tálaláshoz porcukor. 1. Töltelékhez a tejből,pudingból cukorból sűrű krémet főzünk.KIhűlés után belekeverjük a diót. 2. Az élesztőt 4 evőkanál langyos tejjel kis cukorral,liszttel felfuttatjuk. 3. A liszthez mindent hozzáadunk és alaposan kidolgozzuk a tésztát,majd duplájára kelesztjük. Amikor megkelt ,még egyszer átdolgozzuk. 4. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtani. 12 centis csíkokra felvágni,majd ezeket egyenlő szárú háromszögekre. A széleket a tojásfehérjével megkenjük,mindegyik közepébe egy kanál tölteléket teszünk. A tésztát feltekerve megkenjük tojással.15 perc pihentetés után 180 fokon előmelegített sütőben sütjük.20-25 perc kb. Kész süteményt porcukrozzuk ha kihűlt kissé.
Nagyon finom,ízre pont olyan a tésztája mint a lekváros vagy túrós buktának.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 98295a7f28, 2015. júl. 8. 16:57
A vaníliás-diós kifli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.