Vanilia fagylalt (Diabetikus, Fógyókúrázóknak is) recept
158 kcal
19,67g
Hozzávalók:
4 tojás sárgája ,10 dkg glukonon, 5dl tej, 1 fél rúd vanilia vagy vanília eszencia
A Vanilia fagylalt (Diabetikus, Fógyókúrázóknak is) elkészítési módja:
A vaniliával ízesített tejet a glukononnal felforraljuk, és egy keveset vékony sugárban állandóan kevergetve a tojássárgákhoz öntünk. Jó símára keverjük, majd a többi forró tejbe töltjük, jól összekeverjük, és a tűzről lehúzzuk. Átszűrjük, és az edényt jeges vízbe állítva, kevergetve, 4-1 C-fokra hűtjük. Ezután formába töltve, a méjhűtőben megfagyasztjuk. Tálalás elött 10 percel a méhűtőből kivesszük és hűtőbe tesszük. (Visszafagyasztani nem szabad!) Üvegpoharakba adagolva kínáljuk.
1 adag súja 10 dkg
Energiatartalma:662KJ\158 Kcal
Szénhidrát:19,67g ebből glukonon:15,8g
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. jún. 21. 17:35
A vanilia fagylalt (diabetikus, fógyókúrázóknak is) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.