Van valami magyarázat arra, hogy nekem már gyerekkorom óta a roma srácok tetszenek? (beszélgetős fórum)
Jaj , Istenkém! anyám borogass.
Miket mondasz!
Ha valaki Romániába való, akkor román cigány,csak mert ezt MONDJÁK, ráadásul még a román zenét is szereti!!??
Ez csak egy rosszmájú megjegyzés. Sokan a romániai embereket illetik ezzel a szóval, hogy román cigány, semmi köze a faji hovatartozásról.
Elmész Németországba, ott a magyarországiakra mondják, hogy tolvaj cigány. (Mi is híresek vagyunk a lopásunkról.)
A szóhasználatból kiindulva, Róma is lehetne roma főváros. Rómaiak bőre színe még hasonlít is rájuk.
Az egyszeri ember, fülig érő szájjal megjegyezte, hogy a "románkori templomokat, a románok építették." Rögtön befontam a hajamat.:))
Eddig nem sűrűn találkoztam olyan roma férfival, fiúval, aki igazán jól nézett ki. Akadt egy kettő, azok persze nem is az alja rétegből voltak... Mert bizony sokuk oda tartozik. S ha még jól is néz ki netán, na de ha úgy szólal meg, hogy márole... Az lehozós...
Nekem sosem jöttek be a roma fiúk, ennek ellenére a gyerekkori legjobb barátom egy roma srác. Nem is volt olyan romás, amíg mindig nálunk lógott, csak amikor bekerült a roma társaságba, sokat változott. Nagyon felvette a stílust. Annyira levenni, mert mikor velem beszél, akkor artikulál jobban, de amikor a haverjaival, akkor rögtön átvált abba a stílusba. Nem nagyon szeretem, amikor úgy, olyan stílusban beszél. Akkor érzem azt, hogy hát én nem tudnék beilleszkedni közéjük... De nem is nagyon akarok úgy beilleszkedni mondjuk. Nem akarok előítéletes lenni, de amiket én is tapasztalok róluk, az eléggé negatív.
Ez a te szemelyes izlesed , miert itelne el barki is ? !
Es mifele összefuggest keresel ?
Vannak ilyenek is, meg olyanok is.
Van akinek 2 diplomája van, és van akinek 2 unokája a lányától. Fehérek közt is van ilyen, nincs mire felvágnunk. Volt olyan kollégám akiről a legnagyobb rosszindulattal sem lehetett mondani semmit, a másiktól meg "halálfélelmem" volt.
Amikor valaki férjhez megy, az új családtagot a szülőknek is el kellene fogadni. Lehet a másik félnek sem tetszik, hogy a fiúk nem egy romalányt vesz el.
DE elsősorban magadnak keresel férjet, nem a szüleidnek barátot.
Sziasztok!
Amikor megláttam fórum megnevezését egyből ide vonzott, mert egy cipőben járok veled!
Én 17 éves koromban ismertem meg a volt férjemet, aki cigány volt, nem az a kimondott jóképú, de annál inkább kedves és odaadóbb volt a környezetemből bárkinél amiért én beleszerettem.Tíz évig éltem vele, született egy közös kislányunk. Igaz Kapcsolatunk véget ért, aminek sok összetevője volt, de nem volt a származásához köze.Mindegy a lényeg hogy az én családom soha nem fogadta el, volt idő mikor nem mutatták, pedig jó módú volt új ház két kocsi mindenünk megvolt, de még sem volt jó nekik.
Másfél éve elváltunk, de boldogságomat ismét egy cigány férfival találtam meg, azt a kérdést én is sokszor feltettem magamnak hogy most a romák jönnek nekem be csak és kizárólag? Véleményem szerint a romák sokkal összetartóbbak a család fontossága mindennél előrébb valóbb számukra, ami például az én családomra nem mondható el.
És tényleg nem lényeges a származás!
1.Szerintem mindegy, majdnem én is benősültem egy cigány családba sok évvel ezelőtt.Tiptop, rend és tisztaság.Műveltek voltak és tisztességesek.
2.Azonban tavaly-idén kocsmát működtettem egy ideig.Az én roma vendégeimtől lehet, hogy nem bizsergett volna egy csaj sem.
3. Hasonló a hasonlónak örül - Simili similis gaudet. Lehet, hogy valóban oka van a vonzalomnak és ezt nem rossz értelemben mondom.
4. Az, hogy "mire" képes valaki, nem a bőrszíne dönti el.Amúgy sok csaj bukik az "egzotikus" etnikumúakra, száz meg száz jó nő fut oly ronda arabbal meg négerrel, hogy az eljegyzési fotójuk rögtön felkerülne az FBI TOP 100 listájára.
Attól függ milyen kaliberű pasiról van szó,piti c.bűnöző vagy úri prímás.Udvarias vagy autóból beszólogatós prosztó.
Szerintem tök mindegy hogy kreol vagy nem az,gyökér és tisztes van iyen/olyan is.
Meg kettőn áll a vásár.
Nem is írtam olyat,mellyel vitára kellene állnunk.
Nekem más véleményem van,és szerencsére még többnek hasonló a véleménye.
Nekem is van egy 17éves Lányom,és mindent elkövetnék ha így hozná az élet,de nem fogja,mert akként neveltük.
szép napot
Lehet nem a roma típus tetszik,hanem a mediterrán sötét haj-bőr-szem.
Vagy ha mégis,akkor nekem ez elég fura :)
Még szerencse hogy nem vagyunk egyformák.
Én is nagyon szeretem a cigányzenét, mondjuk nem a mulatósat, hanem inkább az autentikusat, aztán meg nem élhetsz úgy egész életedben, hogy mindent úgy csinálsz, ahogy a szüleidnek tetszik?
Minden ember másmilyen, jogod van hozzá, hogy saját ízlésed legyen mind zenében, mind a férfiak terén. Én nem szólnék előre, akkor már előítéletekkel a fejükben állnak az egészhez...
Ha találsz olyat , aki megbecsül, szeret és a családjával is megbékélsz, akkor nem gáz... mindenkinek van valami kattanása, amit keres a másikban, Neked a bőrszíne is fontos, ez van.
Én meg szeretem ha egy pasi minimum 30 kilóval több, ez is hülye külsőség, de nekem ez jön be és kész!:))
További ajánlott fórumok:
- Mi szerettél volna lenni gyerekkorodban? - És mi lett belőled?
- Szellemekkel kapcsolatos gyerekkori élményetek volt már?
- Mai gyerekek kontra mi gyerekkorunk
- A gyerekkori elhanyagolás hatásai, mit gondoltok erről?
- Kozmetikumok összetételének magyarázata
- Miért csak férjes nők tetszenek, olyan 45- 50 körüliek?