Van aki ad 2 éves gyermeknek tápszert? Ha igen melyiket? (tudásbázis)
Jó nálunk ennek a veszélye nem áll fent mert hetek óta nem iszik se tejet se kakaót... :)
Meg mi amúgyis 9 után kelünk szóval tízóraival (kellene) nyitni a napot de általában az ebéd az első rendes kaja. Már ha a fogára való.
Amíg én adtam neki a nasit addig az abban nyílvánult meg, hogy pl. alma, répa, zabpehely magában, puffasztott dolgok, ropi stb.
De ami a röhej, hogy első szavai között szerepelt a cukor, gumicukor, chips és társai. Apu is ha átmegyünk rögtön azzal nyit, hogy gyere kisunokám itt a gumicukor. :) Gyerek meg ugyebár nem hülye, megtanulta. Mostmár ha megyünk se puszi se pá csak rohan a szekrényhez és mondja, hogy Papa, gumicukor! Ezek a nagyszülők...
Nekem is van egy ismerősöm, az ő gyereke állandóan tejen, meg kakaón élt. Volt, hogy napokig nem volt hajlandó semmit enni, csak ezeket inni. Most, hogy idősebb lett hát elég duci gyerek lett belőle...és most finoman fogalmaztam...
A gyereknek többféle táplálékra, tápanyagra van szüksége.
A barátnőmék is ezt csinlták, csak nem kakaóval, hanem tejjel. Reggeli csak tej. Tízóraira valami joghurt, tejszelet, rudi akármi. Ebédre 3 kanál főétel, aztán vajaskenyér, uzsonna keksz, vacsi megint tej. A gyerek állandóan felsőlégúti betegséggel küzdött. Egyszerűen nem birt kigyógyulni, amikor elkezdte a bölcsit. MIóta normálisabban eszik, és nem fogyaszt annyi tejterméket sokkal jobban van, csak ritkán beteg. A doki szerint a sok tejtermék legyengitette az immunrendszerét- valamit kevés vitamin és ásványianyagot kapott nagyon.
Próbálj változatos reggelit készíteni(tejbegrizt, bundáskenyeret, lekvároskenyeret, sonkástojás).Kérdezd meg tőle, hogy mit szeretne enni esetleg, vagy beszéld meg vele, hogy ha nem eszik semmit, nem kap kakaót sem. Csak utána ihat kakaót, ha megeszi a reggelijét.
Próbáld a kenyeret eldugni a falatokat a tányéron- pl a tojás mögött rejtőzik egy falatka sonkás kenyér- aki megtalálja az megeheti.
Sajnálom, hogy ennyire szenvedtek Ti is :(
Édességet eszik egyébként?
Az én fiam ,9.5 hónapos kora óta addig szopizott ,nem iszik se tápot se tejet mert kihányta, azóta reggelizik amit kap ,12 kg fölött van 92 cm .
A lányom meg majdnem 2 éves koráig kapta a tápszert a mildibé 2 mert 3 nagyon grizes szemcsés nem szerette..Aztán 2 éves kora után reggel és délután tejeskávét ivott majd 3 éves koráig.
Az igen! Szép kis méretek! :)
És a nassolással hogy álltok? Az gondolom menne non-stop... :)
Szia!
Sok helyen vásárolható meg a Milupa junior +1 (2éves korig)és Milupa junior +2 tejital. Van banános és van izesítés nélküli is. Sokkal több tápanyag van benne mint a kakaóban!
Próbálkozhatnál kakaó helyett a gyermek cikória, vagy maláta kávéval is!
21.hónapos múlt a kisfiunk és nálunk bevállt, hogy reggeli ital mellé egy kis teljes kiörlésű kekszet pl. zabfalatok, vagy esetleg cini minist kikészítek kis tálkában és az elfogy. Így 9-10 körül tud már tartalmas ételt is falatozni amit egyébként korábban nem fogad el.
Reggelire pl. vajas kenyeret ha sütőformával kiszaggatsz neki?! Hülyén hangzik de hátha ez is egy napi reggeli. :)))
Az én kisfiam is 11,5kg és kb. 83cm. Szerintem teljesen ideális mindkettejük súlya.
Mondjuk én azért vagyok ilyen témában kicsit felkészültebb mert sógorom kisfia aki most 6 éves még ennél is rosszabb evő volt. :(
Ennyi idősen ha 2 virslit meg egy tejszeletet evett egy nap akkor már nagy volt az öröm.
Sose felejtem el, hogy egyszer ödaültem mellé mikor evett és 1 karika virsli ment a body-ba, 1 az én számba, 1 a feneke alá, 1 a földre amíg el nem fogyott. :)))
Nekem is azt mondták, hogy nem szabad mert megutálja az evést. Viszont szerintem ennél jobban nem utálja meg. :)
Nálunk az válik be néha ha v. segít főzni nekem és utána együtt megesszük v. ha olyat adok neki ami pl. "játékos" mint a maci formájú rántott csirkemell stb. Meg keressük a tányér alján a képeket mindig. Tudja, hogy annyit kell ennie, hogy lássa micimackót. :)
Ma pl. "pirosat" kért enni. Az a kedvenc színe onnan jött neki. Mindegy mi az csak piros legyen. Kibabrálok vele és csinálok kruplipürét ketchup-pal! :)
Szóval néha ilyen apró trükkök beválnak néha meg nem. De egyébként ha nem sovány és jó kedélyű gyerek akkor nincs gond szerintem.
További ajánlott fórumok:
- Multivitamin vélemények. Melyiket igen és melyiket nem?
- Érdemes gőztisztítót venni? Ha igen, melyiket?
- Mosógép - melyik márkát igen, melyiket ne?
- Hallgatsz reggel rádiót? pl.6-10-ig. Ha igen, melyiket, és miért?
- Lehet szoptatás mellett fogyizni? Ha igen, melyiket használhatom?
- Apukák igényelhetik a gyermeknevelési támogatást ( GYET-et ) ?