Valentin napi rózsák recept
A Valentin napi rózsák hozzávalói:A tésztához:
15 dkg liszt
10 dkg búzadara
0,5 dl olaj
2 dl tejföl
6 dkg margarin
fél csomag sütőpor
piros ételszínezék
A sziruphoz:
15 dkg cukor
3 dl víz
kis vanília aroma
fél citrom leve
A Valentin napi rózsák elkészítési módja:
A lisztet, a darát és a sütőport összekeverjük, majd hozzágyúrjuk a többi hozzávalót. Hideg helyre tesszük a tésztát, különben nehéz lesz vele dolgozni. A szirup hozzávalóit összeforraljuk, majd lehűtjük. A tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, majd egy közepes szaggatóval köröket szaggatunk belőle. 6 db korongot sorba teszünk egymásra úgy hogy a korongok széle fedje egymást. Ezt feltekerjük majd kettévágjuk. Picit megigazítjuk, hogy szépen nézzen ki, a közepét cukorgyönggyel díszíthetjük. 180 fokon, körülbelül 20 percig sütjük, majd a végén a sziruppal megöntözzük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2013. febr. 14. 21:47
A valentin napi rózsák elkészítési módja és hozzávalói.