Diós-kakaós süti recept
A Diós-kakaós süti hozzávalói:A gyúrt tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg zsír
15 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
1 tojás
pici só
kevés tej
A kevert tésztához:
3 tojás
25 dkg cukor
1 dl étolaj
2-3 dl tej
30 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
pici só
1/2 csomag sütőpor
A rudak töltéséhez:
20 dkg darált dió
20 dkg cukor
kis tej, amennyit felvesz
reszelt citromhéj
A mázhoz:
20 dkg fehér csoki
1 dl étolaj
A Diós-kakaós süti elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 4 részre osztjuk, majd ezeket még kétfelé, összesen 8 gombócot kapunk. Külön-külön rudakat sodrunk belőle, olyan hosszút, mit a gáztepsi hosszúsága, és kinyújtjuk, amilyen vékonyra csak lehet. Megkenjük az előre elkészített diós masszával, és egyenként feltekerjük, mint a bejglit. A rudakat a tepsibe helyezzük. A kevert tészta hozzávalóiból a tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót és a rudakra öntjük. Előmelegített sütőben megsütjük. (Tűpróba) A fehér csokit gőz felett az olajjal felolvasztjuk, és a kihűlt tésztára kenjük. Esetleg tortadarát hintünk rá. A rudak mellett szeljük, kettesével, szempár hatású szeleteket kapunk.
A máz elmaradhat, úgyis finom, és mutatós is.
Lehet mákkal, vagy fahéjas kókuszreszelékkel is készíteni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2013. febr. 11. 18:31
A diós-kakaós süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.