Töltött sült krumpli recept
A Töltött sült krumpli hozzávalói:10-15 db közepes krumpli
só
bors
étolaj
paprika, paradicsom ( ha szereti valaki)
sajtszeletek, vagy vékony gerezdek
1 lilahagyma
szeletelt bacon
A Töltött sült krumpli elkészítési módja:
Közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk. Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb. 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon. A krumplikat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. 10-12 krumplihoz kb. Egy ecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk sós étolajjal úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon. A krumplik tetejét is megsózzuk. A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük. A sütési idő kb. 35-40 perc, de függ a krumplik nagyságától és a bevágások sűrűségétől is. A sütés vége felé a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat, szalonna- és sonkaszeleteket, paradicsom és paprikaszeleteket rakunk. A megtöltött krumplikat még tíz percre visszatoljuk a sütőbe. Az így elkészített burgonya belül puha, kívül ropogós és nagyon finom. Salátával kínáljuk !
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2013. febr. 8. 05:29
A töltött sült krumpli elkészítési módja és hozzávalói.