Valaki tudna ajánlani olyan kozmetikumot, ami segít rendbehozni a zsíros hajat? (tudásbázis)
Én réges rég hasonlóképp gondolkodtam, mint te a hajam zsírosodik, de mégse akarom túl sűrűn mosni, ezért sokan ajánlották, hogy akár mennyire is nehéz ne mossam meg a hajam egy idő után átáll. Nem állt át, ellenben a sok felesleges faggyú miatt a fuldokló hajhagymák potyogtak rendesen, egy idő után marék számra jött a hajam.
Így engem nem érdekel, ha kell heti 3szor is megmosom a lényeg, hogy ne túl agresszív sampon legyen. Én FIN samponokat használok (faith in nature) és nagyon fontos ha megmosod egy kicsit hagyd állni a fejeden a habot, hogy a zsír és a kosz minél inkább fel tudjon oldódni. Ha pedig más hajfromázó terméket használsz igyekezz a töveket elkerülni.
Illetve ha én ki szeretnék tolni egy hajmosást bármi miatt, akkor egy kis hintőport rakok a tenyerembe, bedörzsölöm a haj töveknél majd alaposan kifésülöm.
Fodrász mondta, minél sűrűbbenmossák, annál jobban zsírosodik.
Van olyan sampon, amit gyógyszertárban is adnak, nem tudom a nevét.
Sokan dauert ajánlanak, amiből elég egy 5 perces, hab- és tődauer is, elviszi a zsírosságot, de legfőképpen, ahogy a korpa is, idegességtől van.
További ajánlott fórumok:
- Milyen kozmetikumokat használjunk mitesszerek, zsíros bőr ellen?
- Futómuskátliaim betetvesedtek. Tudna rá valaki valamilyen jó szert, ami rendbehozná?
- Egyénre szabott krémet tudna nekem kozmetikus kikeverni?
- Hol lehet német gyártmányú Manhattan kozmetikumokhoz hozzájutni Mo.-on? Tudna ebben valaki segíteni?
- Minden kozmetikumra allergiás vagyok, csak a növényekből készült jó. Szemceruzára és arcpírosítóra lenne szükségem, tudnátok segíteni?
- Megégett a napon a szám, mivel tudnám rendbehozni?