Valaki halálra éhezteti magát, de nem tudok segíteni neki (beszélgetés)
Lehet, hogy több ilyen 600kcal-os lány/asszony van itt a hoxán, én is tudok egyről.
Annak a lánynak sokan mondtuk, hogy NE így, egyenlőre változtatott is, mert saját maga is rájött, hogy túl kevés és nem tudja tartani.
Általánosságban:
Ha Te elhatározol vmit, amit jónak tartasz, akkor a Jó Isten sem fog lebeszélni róla. Felnőtt emberek vagyunk, akiknek csak tanácsokat lehet adni - főleg személytenül.
Az anorexiásokat a saját családjuk sem tudja a jó útra terelni, ha ŐK maguk nem akarják.
600kcal-tól éhen nem fog veszni, régen én is csináltam, de hosszabb távon nem fogja tudni tartani.
Ami kialakult nálam is, az a vitaminhiány volt.
Meg persze izomtalan lettem, de ez nem mindenkit érdekel - akkor én sem foglalkoztam vele.
Persze, az elso heten! Aztan egyre kevesebb lesz a fogyas, mert a szervezet 2 het alatt is tudja csokkenteni 20%al az anyagcseret, plusz, amikor mar megtortent egy bizonyos fogyas, 4-5-10 kg, akkor ahhoz a sulyhoz megint egy kisebb kaloriaszukseglet van, es ha meg jobban lelassul az anyagcsere, ujabb 20% (az uj, kisebb sulyhoz merve), akkor megint kevesebb es igy tovabb.
Ami a veszelye az ilyennek, az egy tartos vitaminhiany (emiatt hajhullas, koromrepedezes, borszarazsag, vagy pattanas, mikor hogy, ciklus kimaradasa, izomveszteseg)
Szia!
_Ha elkezd majd hullani a haja, nem jön meg neki, a bőre megereszkedik, a körmei letöredeznek akkor majd belátja h nem vezet ez jóra. Ha meg akar halni, elég lassú, és fájdalmas halált választott XD bár sztem csak fogyni akar, de úgyis előbb be fog kapcsolni az életösztön
Rendben, köszönöm, h megnyugtattatok. De az a baj, h mások is nekiállhatnak ezt csinálni, mert olvassák, h hű, 1 hát alatt 1,5 kilót fogyott. Nekem ez annyira nem begyere...
Meg elvileg azért vagyunk közösség, h segítsük egymást. :)
Igy keves az info. 600 kaloriaba nem lehet belehalni, legfeljebb lesz egy vitaminhianya, kimarad a ciklusa, kihullik a haja. Ha eleve pici testalkatu, vekony, akkor 600kaloriatol egy ido utan fogyni sem fog annyira, en ennyire nem aggodnek.
A fitness versenyre keszulo nok, akik nagy sulyzokkal edzenek nap mint nap, orakat sportolnak, versenyek elott 800-900 kalorian elnek hetekig. Versenyen kivul se nagyon lepik tul az 1200-t. Es ezek izomkolosszus, kemeny munkat vegzo nok, es nem halnak bele, sot, az egeszseg szimbolumai altalaban.
Megneznem a 600 kalt is, hogy mibol all, mert ha csak haribo teszem azt, akkor ott lesz vitaminhiany is meg minden, de ha jol van osszeallitva, 600 kalban azert elfernek tapanyagdus dolgok is (nem sok, de elfer)
További ajánlott fórumok:
- Gyógytornász vagyok, ha van kérdés és tudok segíteni, akkor írj!
- Beteg a cicám, sokat hány, tud valaki segíteni, mi baja lehet? Aggódom!
- Hétvégére keresek egy jó sütit, amibe sok krém van, de kevés tészta. Tudtok segíteni?
- Hogyan lehet segíteni, hogy egy telt nő szebbnek lássa magát?
- Ha kiderül valakiről, hogy talán beteg, hogyan tudnék rajta segíteni lekileg? (már "temeti" magát)
- Az IWIW-en hozzászólt valaki a képemhez, de mire megnéztem már törölte magát. Így már soha nem tudom meg ki volt az? Tud valaki segíteni?