Vacsi a főnökkel? (beszélgetés)
Szia!
Csak simán kajálni akar, meg beszélgetni.
Ez hátsószándékos :)
Az ebéd még rendben van,a vacsi már randiszagú....és ez veszélyes játék munkahelyen.
Az ember olyan személy meghívását fogadja csak el, akit visszahívhat. Az alá-fölérendeltségi viszony, a családi állapotok, kapcsolati állapotok is problémát okoznak sok esetben. A főnök ne munkaidőn kívül akarja megismerni a beosztottját, ez símán belefér a munkaidőbe. És ha csak egy munkatársát hívja meg, ebből előbb-utóbb probléma lesz a többiek szemében. Így is sok gond adódik; ez talán kikerülhető.
Utazási irodában dolgoztam, és egy utasom a főnökasszonytól elkért, meghívott ebédre. A kolléganőim jót mulattak, mert tényleg sármos, jómodorú volt az illető. Utasként felém így kívánta az elégedettségét kifejezni. Nekem akkor kicsi gyermekem volt, a férjemmel nem éltünk együtt. Nagy balhét csinált a különváltan élő férjem az irodavezetőnél. Ez volt az első és utolsó ilyen ebédem. Később, nem mentem el munkahelyi vacsorára a főnök meghívására (legyet is röptiben típus volt, ezért is tették lapátra.) Az első adandó alkalommal a létszámleépítést velem kezdte.
Ki érti a logikát...??
Aha, ez a "vicces semmit mondás" jónak tűnik, az én esetemben jó sokáig ki is lehetne vele húzni, mivel a "big boss" ritkán van itt. A titkárnő vagy itteni bizalmas barát sajna nem működik, mert mivel ritkán van itt, ennyire bizalmas kapcsolatban sztem nincs is senkivel.
Ami a nagyobb gáz, hogy olyan pasiról van szó, akit, ha szingli lennék, simán bevállalnék:)
Hát ez gáz. Mert ugye ha szereted a munkahelyed, akkor nincs más hátra, folyamatosan úgy kell megoldanod, hogy se igent, se nemet ne mondj. Szóval szerintem elsősorban reménykedj, hogy elfeleljti. :)
Ha nem, akkor próbálj viccesen semmit mondani... nekem is volt ilyen, és egy darabig működött. Mert ugye akkor "fenntartod az érdeklődését", tehát nem mondasz nemet, ezzel nem vágsz magad alá,mert nincs rosszabb, mint egy sértett, visszautasított "magas rangú" pasi. De igent sem mondasz, tehát nem leszel könnyűvérű nőcske, nem biztatod. Nekem egyébként az jött be a végén, hogy jóban voltam a titkárnőjével, és egy közös büfé/kóla/cigi/dumcsi során elmondtam neki, hogy nekem ez milyen kellemetlen, hogy a főni beszólogat ilyeneket, mikor tudja, hogy pasim van...stb., stb... Na, hát a lány elég intelligens volt, tudta miért mondom, és gondolom szólt a főnökének, hogy ne csináljon már hülyét magából azzal, hogy olyan foglalt nőcinek szólogat be ilyesmit,aki nyilvánvalóan nem akar tőle semmit, ráadásul a beosztottja... Na erre vége lett a célozgatásoknak, meg beszólásoknak. Szóval nézd ki a megfelelő embert, és "üzenj"... :)))
Attól függ, itt arról van szó, hogy
-magas szintű főnök-
-jóval alacsonyabb szintű beosztott-
-Persze csak ha te is akarod.Csak úgy, beszélgetni.-
ezek okozzák a gondot.
Szerintem lehet vacsorázni kettesben is a főnökkel /közvetlen/egy elhúzódó munka után, éhenhalás ellen, vagy munka közben elmenni vacsorázni és vissza a melóhoz. Természetesen nem gyertyafényre, flancos helyre és nem akkor ha te is akarod, hanem a mondat így szól
-gyere együnk valamit-
Vannak ismereteid a cég szokásait illetően?
Nem lehet, hogy a vacsora megszokott dolog?
Elképzelhető, hogy fantáziát lát benned szakmailag és nem a kollégák előtt akar erről puhatolózni.
Nem mozgok ilyen körökben, azért a feltételezés, te dolgozol ott, neked kell tudni.
Ha a másik, akkor patthelyzet azt hiszem, nem nagyon lehet jól kijönni belőle.
Jaj, ez nagyon jó, hallottam már ezt, de az elesek nem volt a végén, pedig mekkora!
:)
Haverkodni akar a bugyidban!:DDDD
Vagy a nélkül!:DDDD
Valószínűleg, ha elmentél volna "egy vacsira", akkor sem lett volna más a helyzet!
Örök szabály: "házi nyúlra nem lövünk"!!!!
:)))))))
én is!
az utolsó mondatodról ez a vicc jutott eszembe:
"Tyúk fut a kakas elől. Közben gondolkodik:"Ha megállok, kurvának hisz. Ha nem, frigidnek. Elesek..."
:DDD
További ajánlott fórumok:
- Ti hogy álltok a dekoltált ruhákhoz? Viselnétek dekoltált ruhát mondjuk, ha elmennétek a párotokkal? Vagy csak barátnőkkel vacsizni?
- Mit főzöl, ha kb.30 perced van, hogy összeüss valami meleg vacsit?
- Esti Nem vacsizás!!
- Mit lehet csinálni a cukkiniből, hogyan készítsem el pl vacsira?
- Etikus, ha felmondok egy munkahelyen írásban és ezt csak a főnökkel magával közlöm?
- Ma megérkeztem a munkahelyemre, és találkoztam a főnökkel....