Update muszaka recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Update muszaka hozzávalói:
50 dkg darált pulykahús
50 dkg paradicsom
50 dkg padlizsán
3 nagy vöröshagyma
3 duci fokhagymagerezd
1 dl vörösbor
5 dkg zsírszegény óvári sajt
1 ek. fruktóz,1 tk. őrölt fahéj, só, bors, olasz fűszerkeverék, olívaolaj


Az Update muszaka elkészítési módja:
A padlizsánokat 1 cm vastag szeletekre vágjuk, besózzuk és 1 órát állni hagyjuk. A sütőt 200 fokra melegítjük, a padlizsánszeleteket leitatjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsiben, tetejüket olajjal vékonyan megkenve kb. 20 perc alatt megsütjük. 2 hagymát felkarikázunk, kevés olivaolajon megdinszteljük, rátesszük a felszeletelt paradicsomot, rányomjuk fokhagymagerezdeket, édesítjük,és 10-15 perc alatt készre főzzük. A 3. hagymát felkockázzuk, kevés olíván megdinszteljük, rátesszük a húst,kicsit lepirítjuk, felöntjük a vörösborral,sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fahéjat, és a fűszerkeveréket. Fedő alatt puhára pároljuk. Egy kiolajozott jénai tál aljára terítjük a megsütött padlizsánszeletek felét, ráhalmozzuk a húst, majd a paradicsomszószt, végül a maradék padlizsánszeletekkel befedjük. Ráreszeljük a sajtot. 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük.

A fahéj kicsit furcsán hangzik, de nem tévedés. Különleges ízt ad az ételnek.


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


Az update muszaka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook