Ültetett már valaki batátát-édesburgonyát? (tudásbázis kérdés)
Terveink szerint nem szeretnénk megenni, egyenlőre ezzel a gondolattal még nem barátkoztam meg :)-elég válogatós vagyok.... :(
Olvasgatok a neten, de egyenlőre ilyesztő számomra 3-gumóból kb 50-kg termett.... Én 8-tővel vettem :)
hallottam, hogy rézsü takarásra is alkalmazzák....
Óriási kertünk van, parkosítva... Szeretek minden évben újat alkotni,ennek megtetszettek a színes különleges levelei... van egy része a kertnek ahol nagyon jól mutatna....
Szóval aki esetleg ilyen céllal ültetett már, (nyilván meg is ehette aki szereti)jól jönne segítség mit, hogyan? Mire számítsak?
Ja és készítsem a baráti kört, hogy az idei télen csak édesbugonyát-édesburgonyával ehetnek.... :)?
Neten semmi nincs róla.
Egy régebbi Gasztroangyalban volt szó a termesztéséről. Szinte az egész műsor erről szólt. (Kb. két hónappal ezelőtt.) Nem tudom, hogy ezek az adások elérhetőek-e neten.
Nem vagyok a téma szakértője, de nem hiszem, hogy szeretné a kis cserepet. (Mivel ez olyan növény, mint a burgonya.)
Nem étkezési célra szeretném termeszteni, hanem egyszerűen balkon növénynek, vagy talajtakaróként funkcionálna.
Kertészetben nagyon megtetszett a levélzete, állítólag 1 m2 is képes "befutni".
Ha alacsony, nagyobb ládába ültetem, napos helyre vegyesen (lila-zöld levélzet)ott megmarad vajon?
További ajánlott fórumok:
- Csodasövényt ültetett már valaki?
- Ki milyen veteményt ültetett már el?
- Bőr alá ültetett alkohol kapszula...van köztetek olyan, akinek tapasztalata van ezzel kapcsolatban?
- Fejjel lefelé ültetett paradicsomot próbálta már valaki?
- Sziasztok, ültetett már valaki közületek fréziát?
- Ültetett valaki madáberkenye fát?