Ki milyen veteményt ültetett már el? (beszélgetés)
Milyenek a veteményesek?
Nekünk már szépen kikelt a borsó, hagyma, retek.
Nekem a retkem ki van kelve,a borsó is bujkál,de el van eddig vetve:petrezselyem,saláta,lila-és vöröshagyma,sárgarépa,pasztinák,metélő fokhagyma.
A sima fokhagymát ősszel szoktam elültetni,annak már szép sora van!:)
no lassuk:
szabadon foldben van a borso, rukkola, salata, sargarepa, spenot, petrezselyem (gyoker es level egyarant), pasztinak, fokhagyma, voroshagyma, voroshagymamag, lilahagyma, korai burgonya es a bab (a babnak meg nagyon korai, meg ne ultesd el). Ezen kivul az osszes facsemete, amit iden vettunk.
Uveghazban meg szepen novogetnek a paradicsom-, paprika-, cukkini-, sargadinnye-, 6 fele pfefferoni- es uborkapalantak :)
A heten vetem a bazsalikomot, oreganot es majorannat, a zellerrel iden elkestunk (nem kaptunk idoben magot), ugyhogy azt majd jovore.
van kutyus, elkergeti a madarakat:)))
én is gazdaboltra esküszöm inkább...az bevált nem kockáztatok hogy mást próbáljak ki:) bár lehet jó az is, de ami bevált az nekem marad örökre:D
Nem akarok senkit bántani.. de ha veteményezünk akkor a magokat vetjük, a dughagymát duggatjuk, és a palántát ültetjük. Sajnos gyakorlott kertészek is mindit ültetnek. Pedig ebben is fontos,hogy ápoljuk a nyelvünket.
Mi a hétvégén elvetettük a salátát, átültettük az epret és megmetszettük a gyömölcsfákat. Lassan ki kell ásni a szőlöt és lehet vetni a borsót, babot, kukoricát, majd sorban a zöldségeket. Kb május elején meg lehet palántázni a paprikát, paradicsomot.
hát ha jön a fagy akkor jön...
majd újraveted ami nem kel ki...gondolom egy kisebb veteményesről van szó és nem hektárakról. :)
+ van úgyis olyan növény amit később ritkítani kell pl.: sárgarépa
mi Garafarm-os vetőmagokat vettünk eddig mindig, nekünk bejöttek + az öntözés sosem árt :)
ja a borsót mi is elültettük, ez kimaradt az előző felsorolásból :)
Korai borsó is mehet már, saláta is.
Javaslom, hogy ne dőlj be a 39 Ft-os olcsó magnak, hanem menj el egy gazdaboltba és vegyél minőségi magot. A kicsit drágább magyarok általában nagyon jók. (Van tapasztalatom, ebben a szakmában dolgozom 15 éve.) Inkább megéri egy tasakért 100 Ft-tal többet adni, minthogy később azt lásd, a sárgarépa magjából valami egész fura gyom kel ki...
dughagma, borsó
én nem dugom túl mélyre 5cm kb, de mindig kikelnek :)
Ezeket már el lehet??
Milyen mélyre kell dugni kb?
tegnap veteményeztünk: sárgarépa, petrezselyem, saláta, zeller, karalábé, kukorica, retek
egyelőre ennyit, a többit, majd húsvét környékén :)
a vetőmag hátoldalán rajta van, hogy mikor kell vetni, milyen mélyre stb. :)
még nem vagytok elkésve egyáltalán! :)
Szia!
Hónapos retek,petrezselyem,és dughagyma
Van olyan aki már el ültetett valamilyen veteményt??Most először fogok veteményezni!!
Van olyan aki már el ültetett valamit???
További ajánlott fórumok:
- Csodasövényt ültetett már valaki?
- Bőr alá ültetett alkohol kapszula...van köztetek olyan, akinek tapasztalata van ezzel kapcsolatban?
- Ki ültetett már idén valamilyen magot a kertjébe/és milyet/, én ma akartam, de a tegnap esti szakadó eső után lehetetlen.
- Fejjel lefelé ültetett paradicsomot próbálta már valaki?
- Kézbe ültetett implantátumot érzékelik fesztiválon használatos eszközzel?
- Hogy kell gondozni a cserépbe ültetett minirózsát?