Újszülöttnél mennyi idő teljen el a hazahozatal és az első látogatások között? (beszélgetés)
:)
Legalább közeli rokonok vagy ismerősök voltak?
Bár ez akkor sem menti fel őket a viselkedésük alól..
Az ilyen nagyon lelkes látogatók, akik a születés pillanatában ott nyüzsögnek a kórházban, kerülnek elő ismét a gyerek ballagásán:D:D
És jön a jól ismert szöveg...Emlékszem akimor a kórházban láttalak, jaj de nagyot nőttél:D:D
Az is eléggé idegesítő lehetett.
A védőnőm mondta, hogy ebből gondok szoktak lenni a kórházban: pl.a babás-mamás szobákban elvileg nem lehet látogatókat fogadni, de mégis nyakra-főre mennek és a kismamák nem tudnak normálisan pihenni, a babával foglalkozni. Még ha ők nem is engednek be látogatót, a másik beengedi.. Azért elég intim dolgok folynak ott.. gondolok a szoptatásra. Ne bámulja már a mellem a szomszéd kismama rokona, akárkije.
"Hogy mondjam meg, hogy ne jöjjön mindenki? :(
"
Úgy, hogy: Ne gyertek be.Nem tudom milyen állapotban leszek, nem szeretnék látogatókat fogadni.
Amikor Máté született, nem is tudták, hogy melyik kórházban vagyok, csak anyukám, meg apukám, meg a párom;)
Két ágyasban voltam, de a szobatársamhoz egyfolytában jöttek...Pihenésről szó sem lehetett...
Ettől is előre tartok, jó páran be szeretnének jönni a kórházba.
Ha ez így lesz, akkor egy átjáró ház lesz az a pár nap.
Hogy mondjam meg, hogy ne jöjjön mindenki? :(
szerintem akinek van gyereke, annak alapban eszebe sem jut ilyen baromsag hogy par napos gyereket akarjon latogatni. ha meg megis jön, akkor nem akarja fogdosni meg puszilgatni meg mit tudom en.
Aki meg ezt nem erti meg az nem is baj ha megsertödik :)
Pedig nem áll szándékomban senkit sem megsérteni, visszautasítani. Csak féltem a picit, ami érthető.
Segítséget meg végül is max a nagyszülőktől fogunk kapni, a többi rokon csak nézelődni jönne amúgy is..
:D
Örülj neki, hogy nem kért kávét, vagy valami harapnivalót:D Végülis vendégségbe jött hozzád:D:D
Remélem nálunk sem lesz fogdosás és arcba gügyögés. :)
Ha annyira meg akarják látogatni és erősködnek, akkor max megnézhetik.
na a korhazban en sem kivantam senkit latni, pedig paran bejöttek...
aki meg ilyet mondott volna elküldtem volna a fracba. Aztan ha megsertödik, akkor sertödjön
Azért sértődnek meg, mert azt hiszik, hogy visszautasítod a segítséget, a jószándékot;)
A rokonság idősebb tagjai meg már elfeljetették, hogy milyen volt amikor ők szültek;)
persze, ezert mondom hogy inkabb a szülöktöl függ a dolog, hogy mennyire birjak vagy akarjak birni a strapat. Mindenki szive joga dönteni. :)
Es mivel igen, illik megmondani hogy jönni akarnak, vagy megkerdezni, el tudom dönteni hogy akarom-e vagy nem. Nalunk volt latogato, de nem gügyögtek az arcaba es nem fogdostak. Igaz Timo eppen akkor aludt mindig, szoval igy jartak :D
Igen, látom. :)
Egyébként én sem értem, hogy ezen miért kell megsértődni??
Barátnőmet, akinek egy éves a picije, három hónap után látogattam meg először. Tudtam, hogy nagyon legyengült szülés után és szintén influs időszakban szült (január).
Ez a lényeg, hogy az új helyzetet meg kell szokni.Nekem egyáltalán nem hiányzott a rokonok, barátok jövés - menése, az első szülés után.
Van épp elég dolga egy újdonsült apukának, anyukának;)
És persze, hogy kivisszük friss levegőre a picit, de az teljesen más mint amikor mindenki taperolja, és 5 mm-re az arcától gügyög;)
Szerintem illik megkérdezni a kisbabás családot, hogy mehetünk -e látogatóba, nem csak úgy beállítunk..még ha rokonok vagyunk, akkor sem.
Egyrészt a járvány veszély miatt nem szeretnék sok látogatót-minél többen jönnek, annál nagyobb a veszély, hogy valamit behoznak a lakásba..
Persze a nagyszülők is lehetnek betegek, vagy hordozók, de nálunk szerencsére a fele család be van oltva.
Valamint az elején biztos nagyon fáradtak leszünk, össze kell szokni, alakuljon ki egy napirend, stb. Mikor már képes leszek a babán kívül a látogatókkal is foglalkozni, nem szalad a lakás, stb, akkor jöhetnek..
Szia!
Ahogy néztem nagyon egyszerre fogunk szülni;)
Hozzánk az első 6 hétben nem fo jönni senki, ezt kerek-perec megmondtam.Ha valaki ezen megsértődik...?!Őszintén szólva egyáltalán nem érdekel;)Nem neki kell majd esetleg egy-nálunk már kettő-beteg gyereket ápolgatni.
Én azon is gondolkogom, hogy a nagyobbik nem fog menni oviba sem, hogy ő se hozzon haza semmit.
További ajánlott fórumok:
- Mit tennétek, ha megütne a párotok, 5 napos újszülött közös gyermeketekkel a kezedben?
- Egyik ismerősöm az újszülött babájának a Daevon Dante nevet adta. Te megtennéd ezt a gyerekeddel?
- Minden ami egy újszülöttnek kell! Szeretném összegyűjteni mindazt ami egy baba érkezésekor kell, ide értve MINDENT, pelus, ágy, lepedő...stb
- Milyen tapasztalataitok vannak az újszülöttosztály nővéreivel?
- Mikortól lehet egy újszülöttet levegőztetni?
- Mit érzel, ha kórházba kell menned? (Nem műtétre, hanem pl. 1 vérvétel vagy látogatás céljából?)