Újhagymás tonhalkrém recept
Az Újhagymás tonhalkrém hozzávalói:2 doboz olívaolajos tonhal konzerv
3 db keményre főzött tojás
6-7 db friss bazsalikom levél
3 szál újhagyma szár része
só
őrölt bors
1 tk. citromlé
Az Újhagymás tonhalkrém elkészítési módja:
A tojásokat keményre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, feldaraboljuk. Az újhagymát megmossuk és a szár részét finomra vágjuk a bazsalikommal együtt. A tonhalról leöntjük az olajat. Az olajat félretesszük, a tonhalat pedig egy aprító gépbe tesszük. Hozzáadjuk tojásdarabokat és a felaprított bazsalikomot is. Krémes állagúra keverjük a géppel úgy, hogy hozzáadagolunk egy keveset a félretett olajból. A végén sózzuk, borsozzuk és citromlével ízesítjük, majd még egyszer átkeverjük. A felaprított újhagymaszárat már csak kanállal keverjük hozzá. Az egészet egy tálkába, tesszük letakarjuk és 1 órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Miután kivettük a hűtőből pirítós kenyérre kenve kínáljuk.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. ápr. 3. 23:58
Az Újhagymás tonhalkrém elkészítési módja és hozzávalói.