Ugatásról leszoktató nyakörvről kérnék tapasztalatokat! (beszélgetés)
Amikor az ember az otthonában PIHENNI szeretne, akkor mindegy, hogy indokoltan, vagy indokolatlanul ugat a kutya. Talán ők fizetik a rezsimet, vagy a hitelemet, és joguk van beleavatkozni az életembe???
Minden reggel 6 óra 1 perckor be fogok csengetni a szomszédhoz, hogy ő se tudjon aludni. Vagy kiteszek bömbölni egy rádiót. Pff...
Csak olyan kutyaiskolába vidd,ahol ti is ott vagytok.A bentlakásos nem jó,nem ajánlom.
Az ugatásról le lehet szoktatni,vízzel :) Vagy kemény rászólással,mint a NEM!
na, a miénk ennyire nem gáz
csendes környáken lakunk, ő is szépen befészkeli magát az ajtó elé éjszaka. Nappal viszont ha elkapja a gépszíj, a leeső falevelet is megugatja. A szomszédaink nekünk még nem szóltak, biztosan azért mert tudják miért lett (ilyen) kutyánk (és ők is kutyatulajok mind)
A kutya olyan mint a gazdája.Nevelni kell.
Nekem is vannak kutyás ismerőseim,de egyiknél sem áll fenn ilyen probléma,mert kiskora óta nevelve voltak.
Ja,és nekünk is voltak kamaszkoromban a szülői háznál kutyáink: egy rottweiler,meg egy boxer,meg egy utcagyőztes szuka.
Mindegyik nevelve volt,elég volt csúnyán nézni ha ugatott,máris abbahagyta.Energiát igényel,méghozzá kölyökkorában.....
A kockának (nevemnek) nincs köze semmi olyasminek amire te gondolnál..de ez mindegy is.
Talán egy embernek hamarabb elmagyarázod( már ha el kell) hogy mit illik és mit nem ( de nem mindenkinél működik ez),de egy kutyának aki ugat...annak nem biztos hogy elég annyi hogy leülsz elé és megmondod hogy ne ugass légyszíves.
Tényleg koccka vagy... a kutyaugatás baromi zavaró, pláne ha egész éjjel csahol céltalanul... mint ahogy lentebb írtam is, valakit a saját kutyája is zavar, a problémát pedig meg kell oldani
Ennyi erővel a szomszéd éjjel légkalapácsolhatna és ha te rászólsz, annyit mond hogy füldugó, te ezt elfogadnád?
Hidd el,kérés volt mindenre,de semmi,sőt,volt hogy 5 kutyát tartott inkább....csak hogy bosszantson mindannyiunkat.
Nem kell őket sajnálni,mocskos állatkínzó az olyan,aki bezárva,vagy éheztetve tart állatot.
Na pont ilyen német juhász kutyák voltak a környékünkön,kettő.
Ma már egyik sincs,ugyanis aláírással az összes szomszéddal karöltve nem kértünk belőle.
Az ember pihenésénél nem lehet semmi sem fontosabb,és ezt mindenki jegyezze meg,bármennyire is utálatos dolog az ha valaki éjszaka szeretne aludni,pihenni,hogy másnap normálisan tudjon dolgozni,élni.
Javul,de teljesen nem lesz más!
Ez a kutyánk,akiről szóltam,amúgy is domináns.Mindegyiket leteperi,még akkor is,ha csak arra szagol,amerre a kaja van:)
Ha meg rázendít ugatni,akkor mindegyik kíséri,talán helyeslésből,talán alázatból.
Elég őrá rászólni,a többi is elhallgat!
az oké, de addig eltelik még pár év :-)
Az én németjuhászom januárban lesz 1 éves, képes fél napot a kapuban ugatással tölteni. Kíváncsi lennék, mert erre akármilyen okos nem tudjuk megtanítani. Mondjuk szeretnénk kutyasuliba vinni mert az idegeneket abszolút nem tűri.
Beszélgetésről leszoktató nyakörv nincs? Némely embertársamon oly szívesen látnám:))
A kutya ugasson, a macska nyávogjon ez így normális szerintem.
Lehet,hogy sok a macska a környéken,azért szoktak ugatni éjjel a kutyák.
A nyakörv pedig egyáltalán nem kínzóeszköz,csak ugatáskor egy magas frekvenciájú hangot ad,ami emberi füllel nem hallható.és ez zavarja a kutyákat.A miénket csak egy napig,utána rá sem bagózott.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet leszoktatni párunkat az ivásról?
- Kutyát a felugrálásról hogy lehet leszoktatni?
- Mi a véleményetek a kutyáknak való Foresto nyakörvről?
- Számítógép függő lett a férjem, hogy lehetne leszoktatni róla?
- Szoptatásról való leszoktatást ki hogy csinálta?
- 2 és fél éves kisfiamat semmilyen módszerrel nem tudom leszoktatni a ciciről. Tanácsokat várok.