Mi a véleményetek a kutyáknak való Foresto nyakörvről? (tudásbázis)
Nagy számok törvénye lehet.
Idén sokkal több a kullancs.
Szia! Én is ezzel kínlódok,annyi,hog, nekem a 2 hónap alatt 3 is belement..abból.1 szívta meg magat rendesen,de akkor lehet lazan volt.Most döglötten vettem ki,így jártál már?
Szerintem kullancs van sokkal több,masok is panaszkodnak,akik nem ezt hasznaljak..
Sziasztok,
jó régi ez a csevej, de nekem most lett gondom a Forestoval hosszú évek után.
Kutyusunk minden tavasszal kap egyet, eddig soha, de soha nem kellett belőle kullancsot kivenni, de idén már 7-et szóval meg kellett tanulnom az eltávolítást. Viszont ami zavarba ejtő, hogy ebből 3-at már Foresto viselése után szedett össze. Nektek van ahsonló tapasztalatok? Összetétel változott? Esetleg van egy kullancsfajta ami immunis rá?
Nagyon örülök, hogy jobban van a kutyus.
Milyen fajta? Mert az írásodból gyanítom ,hogy nagy szőre van-gondolom, azért nem veszítek észre a kullancsot.
Ismerősömnek is nagy bundával rendelkező kutyusa van, így tavasztól-őszig levágatják a szőrét.
Így a kutyusnak is könnyebb a hőségeket elviselni, tisztán tartani is könnyebb és legfontosabb, hogy ahogy foglalkozol vele, vagy átsimogatod, a kullancs is könnyebben észre vehető.
A hétvégén mi is több kullancsot találtunk saját magunkon pedig csak a kertünkben voltunk (a 17.kerületben élünk)
Nekünk eddig működik a foresto!
Ha duplán kapja a dózist nem lesz baja?
Mert nekünk sem válik be a foresto, csak már nem akarok 15 ször írni kullancs miatt,
szóval ha a nyakörv mellé cseppet is használunk, nem lesz baja a kutyának?
Köszi a választ
Mildi66: Ez azért elég reklámszagú...
Bóbi009: sajnos velünk is történt már ilyen, pedig minden évben használunk vagy nyakörvet vagy cseppet. Bármit használtunk, mindig átnéztük a kutyát egy nagyobb séta után. Viszont furcsa, hogy az állatorvos a frontline-t javasolta, mert arra már azt mondják, hogy a kullancsokra egyre kevésbé hat (rezisztencia) és nincs is távoltartó hatása (mint a forestonak, exspotnak, advantixnek, stb) Remélem hamarosan jobban lesz a kutyusotok!
Istenem szegénykém! :'(
Remélem minél hamarabb meggyógyul.
Nagyon drukkolok neki!
Szeretgessétek sokat, hogy tudja ,hogy fontos a számotokra.
Ez erőt ad majd neki, hogy legyőzze, mert nagyon erősnek kell lennie. :(((
Én frontlinet használtam korábban, de arra azt mondta az állatorvosunk, hogy valójában havonta (!) kellene csepegtetni, ezért a Forestot javasolta, jobban megéri.
Sőt még azt is mondta, hogy ez távol is tartja a kullancsokat.
Eddig jók a tapasztalatok vele.
Én is a Foresto-t használom a vizsláimnak, márciusban kapták meg a másodikat. Nálunk bevált teljesen, úgy, hogy minden nap az erdőt járjuk.
Korábban Advantix csepp volt, három hét után már másztak rajtuk a dögök. :(
Két-három évvel ezelőtt voltunk egy helyen kirándulni, ahol jó nagy erdő-mező volt, mielőtt a kocsiba beszálltunk volna, gondoltam, hogy kullancs vizsgálatot tartok, kb. 20 kullancsot szedtem le a kutyákról, persze fejenként. Elkeserítő volt. :(
:O
ez kemény,mondjuk mi is járunk jó időben néha-néha erdőre de akkor ezek szerint ezek se adnak olyan biztos védettséget,mint amit mondanak:(
Mi szarvasgombázni járunk nyaranta és a tavalyi szezonban már forestot használtunk.
Került így is egy-két kullancs a kutyánkba, de a kiltix, vagy még korábban a frontline használatakor 10-20 kullancsot szedtünk össze.
Idén is forestot vettünk.
Én még mindig az Advantixot használom, mert repellens hatása van. Tehát elvileg nem szabadna akutyán megtapadni, henm menet közben leeseik.
És ami számomra nagyon fontos, hogy a szúnyogokat távol tartja ,ami a szívférgességet terjeszti.
bocsánat,kifelejtettem h a frontline az nem nyakörv,hanem spray vagy csepp,egy vagy 3 hós hatóidővel,mi általában 1-másfél havonta alkalmazzzuk,hogy biztosra menjünk.
én cseppet szívem szerint pont ezért nem használnék a kutyusnak,a rövid hatóideje miatt,hiába jó,de nyilván a kiltix nyakörv hosszú távon jobban megéri,ami 7 hónapig hatásos.De sajna a kis nyakán kikopott itt ott a szőr,úgyhogy kis ideig a nyakörvet mellőznünk kell:(
de amugy ha a forestorol bárkinek bármi tapasztalata van ami pozitiv és mondjuk huzamosabb ideje használja és bevált,ossza meg velünk,engem is érdekel......
További ajánlott fórumok:
- Ugatásról leszoktató nyakörvről kérnék tapasztalatokat!
- Valóban kötelező a szájkosár utcán, nyugodt, barátságos kutyáknak? (én eddig csak 1-2 kutyán láttam)
- Miért van a kutyáknak hónaljuk ha úgyis a nyelvükön izzadnak?
- Táplálékkiegészítők kutyáknak, macskáknak. Használtok ilyet?Ha igen melyik fajtát?
- Lazacolaj allergiás kutyáknak?
- Régebben láttam lóherés pórázat kutyáknak, de most nem találok, interneten is kerestem, tud valaki segíteni, van e ilyen webáruház?